Citroen prezinta E-Mehari sau noua masina electrica frantuzeasca

2016 Citroen E-Mehari

Citroen Mehari este un SUV compact produs de compania franceza Citroen, fiind o varianta a Citroen 2CV. El a fost produs prima oara in mai 1968, productia fiind oprita in anul 1988, masina fiind vanduta in aproape 150.000 exemplare.

Pentru anul 2016 Citroen ne promite revenirea in forta, cu aspect modern si imbunatatit a emblematicei masini din 1960. Citroen E-Mehari, caci despre ea este vorba, va fi un cabriolet vesel cu patru locuri si design distractive modern.

Cel mai important de precizat aici este ca micuta masina va fi electrica si se adreseaza iubitorilor de sporturi. Prin aceasta noua etapa, Citroen in colaborare cu Bollore Group confirma ambitia sa de a adduce pe piata vehicule vesele, diferite de restul.

Stilata, increzatoare, neconventionala si exuberanta, E-Mehari are o personalitate aparte pe piata auto. Decapotabila cu patru locuri integrează un look nonconformist cu elemente de design specifice mărcii.

Toate elementele stilate de design sunt vizibile:

  • privire expresiva cu ajutorul farurilor duble, semnatura brandului Citroen
  • contururi calde complete, linii netede si partea frontala zambitoare
  • styling curat, simbolizand placeri simple, adevarate, un alt mod de a vorbi despre manevrabilitate

Personalitatea carismatica vine cu o gama larga de culori din care iti poti alege: patru culori ale caroseriei si doua ale plafonului, iar pentru interior francezii ne propun doua nuante: beige si orange-red, impermeabile.

Citroen E-Mehari are garda la sol destul de ridicata iar nuantele de negru de pe aripa se extend si pe praguri. Caroseria masinii este creata din panouri din plastic special modelat termic care rezistă la coroziune si care nu au nicio problema la accidente care implică un impact minor.

Desi E-Mehari este un vehicul cu design simplu, relaxat el dispune de inalte tehnologii. Bateria pe baza careia functioneaza cu un set de baterii Lithium Metal Polymer create de catre Bollore Group Franta, acesea fiind o combinatie intre performanta, fiabilitate si securitate.Timpul de incarcare al bateriilor variaza intre 8 si 13 ore, in functie de tipul de priza folosit.

Un lucru si mai interesant se afla sub capoata lui Citroen E-MEHARI. Vorbim despre un motor electric de 68 CP pus in valoare cu ajutorul unui set de baterii de 30 kWh.

Viteza maxima cu care poate rula Citroen E-MEHARI este de 110 km/h, iar un plin de baterii va fi suficient pentru parcurgerea a 200 de kilometri.

Dimensiunile masinutei sunt: lungime 3,8 metri, latime 1,87 metri, inaltime 1,65 metri .

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter