BMW Seria 5 iese in evidenta prin design, consum redus de carburant si echipare standard performanta

2016 BMW Seria 5 Sedan

Castigatoarea titlului de „masina favorita a Germaniei”, Seria 5 de la BMW reprezinta o poveste de succes, si asta o spun cifrele de vanzari. Acum, BMW Seria 5 Sedan, BMW Seria 5 Touring si BMW Seria 5 Gran Turismo se pregatesc sa iasa in evidenta cu ajutorul invoatiilor tehnologice de ultima generatie si a caracteristicilor de design modificate.

BMW Seria 5 Sedan care se afla acum pe linia de rulare, este a sasea generatie si reprezinta un echilibru armonios de sportivitate si eleganta. Intrat pe piata in anul 1991, BMW Seria 5 Touring imbina dimanica brandului cu un confort care are o zona variabila de marfa, atingand astfel o gama larga de cerinte. BMW Seria 5 Gran Turismo, prezentat in 2009 a introdus un nou tip de masina, cu design extravagant si un confort luxos pe distante lungi.

Calitatea si popularitatea BMW Seria 5 sunt reflectate in premiile obtinute, precum „cea mai buna masina” in 2013 din partea unei reviste de specialitate, sau titlul „masina viitorului” si „masina premium a anului” sau „masina de familie a anului”. BMW Seria 5 Sedan si Touring ne arata proportiile bine definite, create de o capota lunga, ampatament lung, console scurte si un compartiment pentru pasageri lasat in spate.

Partea din fata este una cu linii lungi, conturate de grila specifica modelelor BMW cunoscuta si ca "kidney grille" si de gurile de admisie lasate, oferind impreuna un aspect sportiv. Toate versiunile BMW Seria 5 sunt dotate cu faruri xenon in echiparea standard iar in echiparea suplimentara se afla farurile LED adaptabile.

BMW Seria 5 Gran Turismo combina proportiile BMW cu un concept inovativ de caroserie. Linia plafonului eleganta si alungita, cele patru usi cu geam fara rama si un hayon mare emana sportivitate, lux si confort. Un nou aport de aer se evidentiaza in partea din fata iar tranzitia dintre hayon si linia plafonului este una armonioasa, acestea din urma avand un aspect pozitiv si asupra capacitatii de incarcare care a crescut cu 60 de litri, pana la 500 de litri.

La exterior toate modelele au o serie de optiuni suplimentare prin care masinile se pot personaliza. Aici includem culorile optionale de vopsea (Calisto Grey metallic, Jatoba metallic, Mineral White metallic si Glacier Silver metallic), jenti de aluminiu, precum si pachetele Luxury Line si Modern Line.

La interior toate modelele Seria 5 propun o functionalitate crescuta. Display-ul de control al sistemului iDrive este inconjurat de o rama de crom de inalta calitate si poate fi controlat printr-o suprafata sensibila la atingere. Ecranul de 10,2 inci detine o grafica variabila si scheme de culori diferite. O noua varianta entry-level diesel, modele suplimentare echipate cu xDrive cu tractiune integrala si un puternic motor V8 eficient se alatura deja existentelor motoare si acopera un spectru de puteri de la 143 cai pana la 450 de cai putere.

Noile Serie 5 Sedan si Touring pot fi echipate cu unul din cele patru motoare pe benzina si sase versiuni diesel. In afara de asta, Sedanul vine si in varianta BMW ActiveHybrid 5 full hibrid sau cu o „deghizare” M5.

Motorul pentru BMW Seria 5 Gran Turismo contine doua unitati pe benzina si trei diesel. Tehnologia BMW TwinPower Turbo asigura un echilibru exemplar intre placerea condusului si consumul de carburant. Motorul de baza, care alimenteaza BMW 518d Sedan si 518 Touring este cel de 2,0 litri care dezvolta 143 de cai putere si accelereaza de la 0 la 100 kilometri/ora in 9,6 secunde. Motorul cu patru cilindri are un consum de 4,5 - 4,9 litri/100 kilometri si emisii de 119-129 g/kilometru.

Selectia de motoare disponibile pe Sedan si Touring includ doua variante cu patru cilindri, montate pe modelele 520d cu 184 de cai putere si pe 525d cu 218 cai putere, precum si doua versiuni cu sase cilindri, consumul mediu pentru aceste versiuni fiind de 4,5 litri/100 kilometri si emisi de CO2 de 119 g/kilometru.

Mergand mai departe in gama, BMW 530d produce 258 de cai putere iar modelul 535d produce 313 cai putere, iar impreuna cu versiunile din gama M Performance - M550d xDrive Sedan si M550d xDrive Touring cu motor de 3,0 litri si 381 cai putere ofera clientilor tot ceea ce isi doresc.

Trei motoare diesel se gasesc si pe noile modele BMW Seria 5 Gran Turismo, care alimenteaza modelele 520d Gran Turismo, 530d Gran Turismo si 535d Gran Turismo. Noua generatie de motoare V8 cu tehnologie BMW TwinTurbo reduce consumul de carburant la toate versiunile Seriei 5, noul BMW 550i, spre exemplu, consuma 8,6 - 8,8 litri/100 kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter