2016 BMW Seria 3 Facelift primeste noi imbunatatiri

2016 BMW Seria 3

Seria 3, cel mai cunoscut si apreciat model al BMW, ajuns la cea de-a sasea generatie, a primit in acest an un facelift menit sa-l readuca in centrul atentiei in intreaga lume. Producatorii bavarezi s-au axat de aceasta data pe partea de motorizare, in timp ce modificarile cu privire la design sunt minore. Aceste imbunatatiri vin dupa trei ani de la lansarea celei de-a sasea generatii. In ceea ce priveste desigul exterior al automobilului, desi modificarile nu sunt semnificative, cateva dintre acestea merita semnalate: spoilerele au fost redesenate, blocurile optice full-LED au un design nou, iar difuzorul spate a luat o noua infatisare.

Gama de jante din aliaj a fost extinsa la randul ei cu alte cateva modele. Un alt aspect nou este reprezentat de asistentul pentru faza lunga, numit Selective Beam System, care ajusteaza luminile cu ajutorul unei camere de luat vederi pentru a nu deranja soferii automobilelor care vin din sens invers.

Interiorul noilor modele Seria 3 ne propun cateva materiale noi si mai calitative, in timp ce plansa de bord a primit unele artificii de ordin estetic. Chiar daca acum exista mai multe posibilitati de personalizare, in functie de preferintele fiecaruia, producatorii bavarezi au incercat sa pastreze liniile clasice cu care am fost obisnuiti. Sistemul de navigatie Professional oferit pe noile modele este mai rapid datorita tehnologiei LTE (4G), acesta permitand adaptarea in timp real la variantele de drum. Acesta ne este propus alaturi de sistemul Head-Up Display full color si dispune si de un sistem optional de parcare laterala automata. Gratie unei cartele SIM integrate, noua tehnologie ofera de asemenea si un grad de conectivitate ridicat.

Gama de motorizari pentru Seria 3 a fost schimbata aproape total, existand acum nu mai putin de 11 variante, dintre care patru pe benzina si sapte de tip diesel. Varianta motorizarii pe benzina ne este propusa cu unitati pregatite sa dezvolte de la 116 cai putere (modelul 318i) pana la nu mai putin de 326 de cai putere (modelul 340i). Motorizarea diesel incepe cu o unitate 2.0, cu patru cilindri in linie, care poate sa dezvolte 116 cai putere (modelul 316d), in timp ce modelul 335d reprezinta varianta de top, care ne propune o unitate 3.0 cu sase cilindri, gata sa livreze 313 cai putere.

In functie de varianta de motorizare aleasa si de preferintele clientilor, se poate opta intre o transmisie manuala cu sase trepte sau una automata cu opt rapoarte, precum si cu sistemul de tractiune integrala xDrive. Producatorii bavarezi au luat in calcul pentru anul 2016 si lansarea unui nou model pentru Seria 3, numit 330e, care va reprezenta varianta hibrida plug-in.

Aceasta va fi echipata cu o unitate 2.0 benzina turbo de 184 cai putere, care va avea alaturi un motor electric de 109 cai putere. In modul 100% electric, automobilul va avea o autonomie de 35 kilometri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter