2014 Porsche Macan se vrea a fi cel mai sexi SUV compact

In sfarsit Porsche Macan si-a facut debutul oficial, marcand astfel intrarea producatorului german intr-o noua clasa de vehicule. Asa cum era de asteptat, modelul Porsche Macan va fi disponibil in trei versiuni: Macan S, Macan S Diesel si Macan Turbo.

Pentru cei ce nu cunosc semnificatia numelui, Macan reprezinta de fapt cuvantul indonezian pentru „tigru” si potrivit Porsche, vehiculul isi confirma numele: este puternic si pregatit oricand sa tasneasca, si totusi sprinten si tenace chiar si pe teren accidentat.

Modelul Macan 2014 vine echipat standard cu tractiune integrala, PDK, volan sport multifunctional cu padele, jante de mari dimensiuni, sistem audio de inalta performanta si hayon actionat electric.

Lista echipamentelor optionale speciale include si alte atractii precum suspensia pneumatica, unica in acest segment. Este disponibil, de asemenea, sistemul Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus – diferential cu transmisie variabila a cuplului), special adaptat pentru Macan. Acesta distribuie cuplul motorului catre rotile spate si functioneaza impreuna cu un mecanism de blocare al diferențialului controlat electronic al puntii spate.

Lista optiunilor Porsche include cunoscuta asistenta pentru lumini de drum care face parte din sistemul Porsche Dynamic Light System Plus (PDLS Plus), ce ajusteaza continuu nivelul farurilor, in functie de traficul in acelasi sens de mers sau din sensul opus.

La Macan S si Macan S Diesel benzile laterale sunt vopsite in variantele de serie in Lava Black. Benzile de la Macan Turbo sunt vopsite in aceeasi culoare cu exteriorul masinii (optional pentru Macan S si Macan S Diesel), sporind eleganta clasica a formei.

Benzile laterale in culoarea Genuine Carbon, disponibile optional pentru toate modelele, intaresc inca o data caracterul sportiv al lui Macan.

Design Interior

La interior, Macan este dotat cu un volan sport multifunctional in echipare de serie, a carui forma este complet noua si inspirata de 918 Spyder.

Trei cadrane rotunde si un vitezometru pozitionat central alcatuiesc tabloul de bord. In partea dreapta a consolei de centrale, regasim un ecran color de 4,8 inch de inalta rezolutie.

Modul off-road vine cu echiparea standard si se activeaza prin apasarea unui buton pe consola centrala, la o viteza intre 0 si 80 km/h. Aceasta functie comuta toate sistemele catre un program cu tractiune pentru rulare in teren accidentat.

Pret

In Germania, modelele Macan S si Macan S Diesel costa 57.930 euro, cu TVA inclus, iar modelul de top, Macan Turbo costa 79 826, TVA inclus. Toate pot fi achizitionate de la dealeri autorizati Porsche incepand cu 5 aprilie 2014.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter