2014 Nismo GT-R a fost prezentat la salonul auto de la Tokyo

2014 Nismo GT-R a fost prezentat oficial, reprezentantii Nissan anuntand ca modelul va fi disponibil in Japonia la inceputul anului viitor, probabil februarie 2014, si abia peste cateva luni, va aparea pe pietele din Europa si Statele Unite.

Potrivit Directorului General al companiei, modelul 2014 este cel mai rapid Nissan GT-R construit pana acum, iar motorul V6 VR48DETT de 3,8 litri asigura 600 CP si un cuplu de 652 Nm. Aceste performante sunt datorate unor turbine cu diametru mare si flux sporit, inspirate din cursele cu motor.

De asemenea, sunt si alte tehnologii care-i imbunatatesc performantele precum optiunile de aprindere optimizata si temporizare pentru fiecare cilindru dar si versiunea imbunatatita a pompei de combustibil.

Cum era de asteptat, si la nivelul suspensiei au fost aduse modificari, inspirate dupa modelul masinilor de curse, pentru mai multa agilitate si manevrebilitate fara a compromite rafinamentul.

Supercarul japonez apare astfel cu amortizoare Bilstein DampTronic fata si spate pentru un nivel inalt de aderenta, dar si pneuri exclusive dezvoltate de Dunlop, care numara 255/40 ZRF20 pe fata, respectiv 285/35 ZRF20 pe spate.

Pentru a minimaliza rulajul in viraje, modelul a primit un anti-roll bar de 17.3 mm, la nivelul partii posterioare.

In materie de design, noul Nismo GT-R se bucura de o aerodinamica optimizata pentru manuire si control superior dar si pentru minimalizarea socurilor in timpul condusului.

Potrivit companiei, modificarile aduse caroseriei genereaza o forta de apasare mai mare comparativ cu modelul anterior Nissan GT-R.

Mai precis, o forta de apasare aditionala de 100 kg la 300 km/h, pentru o stabilitate si mai buna. Mai mult, prezenta din plin a fibrei de carbon – atat la nivel exterior cat si interior – reduce greutatea automobilului.

Modelul 2014 Nismo GT-R va fi disponibil in 5 culori de caroserie: Brilliant White Pearl, Meteor Flake Pearl Black, Ultimate Metallic Silver si Vibrant Red. O noutate in materie de culoare este Dark Matte Grey, care-i accentueaza structura puternica.

In interior, masina are scaune reglabile cu fibra de carbon, iar volanul este imbracat in piele alcantara. Finisajul interior cupride cusaturi discrete pe usi, scaune, consola centrala dar si pe volan.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter