2014 MINI Cooper si-a facut debutul

Generatia a 3a MINI a fost dezvaluita oficial, noul model 2014 MINI Hatch va costa £15.300 in Marea Britanie, in vreme ce modelul modelul MINI Cooper D Hatch va fi vandut cu £16.450 iar MINI Cooper S, £18.650.

Din punct de vedere stilistic, aminteste de modelul original MINI, dar inoveaza prin mici detalii precum conturul hexagonal al grilei radiatorului, faruri circulare disponibile acum cu tehnologia LED, hublourile laterale dar si stopurile mai mari din spate.

De asemenea, au fost adaugate 5 culori noi si optiunea gratuita de a vopsi acoperisul si oglinzile exterioare in culori contrastante ca alb sau negru. Mai mult, noul model iese in evidenta si prin cele doua dungi de pe capota.

Noul MINI e mai lung cu 98 mm, mai lat cu 44 mm si mai inalt cu 7 mm. Ampatamentul a crescut cu 28 mm, iar ecartamentul fata a fost marit cu 42 milimetri, in timp ce distanta dintre rotile din spate a crescut cu 34 de milimetri.

Interiorul ofera un spatiu generos atat pentru cei patru ocupanti cat si pentru bagajele acestora iar intervalul de reglare a scaunelor din fata a fost de asemenea marit. Mai mult, se remarca materialul textil de calitate sau selectia finisajului din piele, ori o combinatie intre cele doua.

Punctul central al designului, bordul, cu un nou display si concept de operare, are un set de instrumente montat pe coloana de directie.

Comutatoarele de bord de inspiratie retro s-au pastrat, display-ul central a crescut in dimensiuni iar noul model aduce si optiunea integrarii unui ecran multimedia color cu diagonala de 8.8 inch. Ecranul integreaza numeroase functii de infotainment, navigatie si face legatura cu serviciile MINI Connected.

Mai mult, englezii au adoptat sistemul „keyless-go”, renuntand la necesitatea introducerii cheii in contact pentru pornirea motorului, actionarea acestuia se face acum prin simpla apasare a unui buton montat pe consola centrala.

Noul MINI pastreaza designul traditional, cum vedem, insa vine cu multa tehnologie BMW. Gama de propulsoare include 3 unitati. Astfel, sub capota modelului Cooper D Hatch regasim un diesel cu 3 cilindri in linie de 1,5 litri, care livreaza 114 CP si 270 Nm.

Modelul promite un consum de doar 3,5 l /100km. Un motor pe benzina, in 3 cilindri, propulseaza modelul MINI si dezvolta 134 CP si 220 Nm. Acest motor ofera un consum de 4.4 l/100 km. Dotarile standard includ o cutie cu 6 viteze manuala, in vreme ce o cutie automata cu 6 trepte poate fi comandata de pe lista optionalelor.

Cea mai performanta motorizare, cea a modelului Cooper S, ofera un motor cu 4 cilindri in linie de 2.0 litri, care asigura 189 CP si un cuplu de 280 Nm, care poate urca pana la 306 Nm cu functia overboost. Consumul mixt este de 5.6 l/100 km.

Noile modele MINI Cooper Hatch si MINI Cooper D Hatch detin jante din aliaj usor forjat, de 15 inch, cu greutate scazuta si aerodinamica excelenta. Modelul Mini Cooper S Hatch include jante din aliaj usor de 16 inch in dotarile standard, sau optional 18 inch.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter