2014 Mazda 3 se lauda cu cel mai bun consum din clasa compacta

Noua generatie Mazda 3, plina cu tehnologii de ultima generatie care o fac sa aiba un consum redus de carburant si sa fie mult mai usoara, va fi cea mai buna din clasa compacta, atunci cand va iesi pe piata in Statele Unite ale Americii, se lauda producatorul.

Mazda 3 2014 va fi vanduta in SUA cu un motor de 2.0 litri si 155 de cai putere sau cu un propulsor de 2.5 litri si 184 de cai putere.

Tim Barnes, unul dintre directorii Mazda SUA, a refuzat sa spuna care este consumul exact al masinii, dar a spus ca va fi cel mai bun in comparatie cu Honda Civic, Toyota Corolla, Hyundai Elantra si Ford Focus. Asta ar insemna un consum mediu mai mic de 7,1 l/100km.

Oficialii Mazda au anuntat ca intentioneaza sa monteze pe masina si un motor diesel de 2.2 litri, dar mai intai asteapta sa vada cate Mazda 6 cu motor diesel se vand dupa ce va fi lansata pe piata, in acest an.

In Japonia, Mazda 3 va fi disponibila si cu un motor benzina-electric, fiind primul hibrid de la acest producator. Mazda 3 2014 va folosi platforma Skyactiv, fiind al treilea model dupa CX-5 si Mazda 6 echipat cu aceasta tehnologie.

Actuala Mazda 3 foloseste o platforma derivata de la Ford, aceeasi care echipeaza si modelelul Volvo S40 si Ford Focus, varianta europeana. Succesul modelului este critic pentru in Statele Unite pentru ca deja vechea generatie a fost liderul vanzarilor, in ciuda design-ului invechit. Numai anul trecut s-au vandut in 123.361 de unitati, o crestere de 20% fata de 2011.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE INLOCUIESC CEL MAI GREU LA UN LOGAN?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter