2013 A-Class, noua inovatie marca Mercedes-Benz

Mercedes-Benz vrea sa deschida un nou capitol in segmentul compact cu noul sau model, 2013 A-Class. Sub capota sa gasim o noua generatie de motoare pe benzina si in premiera, motorul de 1.6 litri poate ajusta deschiderea robinetului de pe partea de admisie si limiteaza cantitatea de amestec proaspat utilizat in intervalul de sarcina partial, ajutand astfel la reducerea consumului.

Cat despre motoarele diesel, A 180 CDI ofera o putere de 80 kW (109 CP) si un cuplu maxim de pana la 250 Nm, in timp ce A 200 CDI are o putere maxima de 100 kW (136 CP) si un cuplu care se ridica la 300 Nm.

Modelul CDI 220 este propulsat de un motor diesel de 2.2 litri, care dezvolta 125 kW (170 cp) si un cuplu de 350 Nm. Toate motoarele sunt echipate cu functia ECO start/stop ca dotare standard si pot fi combinate fie cu noua transmisie manuala cu sase trepte sau ca opțiune, cu transmisia automata cu dublu ambreiaj, 7G-DCT.

Desi pentru moment nu este disponibila o versiune cu tractiune integrala pentru noul model, Mercedes-Benz vrea sa rezolve si aceasta problema. A-Class 2013 este singurul din gama sa care ofera un sistem radar prin care avertizeaza conducatorul auto daca exista riscul vreunei coliziuni, activand imediat si sistemul de franare.

Mai mult decat atat, masina vine in ajutorul soferilor distrasi, avertizandu-i vizual si acustic cu privire la obstacolele pe care le intampina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter