10 lucruri pe care le stim deja despre noul SUV Audi Q4

Audi incearca, de ceva vreme, sa se extinda pe piata SUV, asa ca a prezentat recent noua varianta Q2, urmat de Q6 si, intr-un adevarat crescendo auto, de modelul Q8. Reprezentantii companiei au mai confirmat, insa, si pregatirea unui unui nou model in aceasta linie, masina care va purta numele Q4. Din pacate, se cunosc foarte putine despre acesta, mai mult, nu a fost facut nici un macar un anunt oficial.

De fapt, confirmarea de care vorbeam mai sus a venit cu un comunicat de presa trimis de producator, care poarta numele "Audi stabileste o noua strategie, o provocare pentru modelele lansate in 2016".

Anul trecut a fost, fara indoiala, unul plin de provocari pentru Audi, cu multe evenimente, pornind de la scandalul motorului diesel pana la despartirea marcii germane de Campionatul Mondial de Anduranta. De aceea, strategia prezentarii unor noi produse pentru piata auto reprezinta un simulacru de marketing care sa scoata din cap clientilor anul 2016.

Revenind la subiect, se pare ca Audi se concetreaza in sfarsit si pe linia SUV, in care doar trei modele se luptau cu o piata in continua crestere: Q3, Q5 si Q7. Din acest punct de vedere, Q4 va fi ceva cu totul diferit si, conform companiei, nu va fi o surpriza daca masina va lua cu asalt drumurile din toata lumea. Iata 10 lucruri pe care le-am aflat despre noul model Q4!

 

1. Audi are acum dreptul sa foloseasca marca Q4

Pana la finalul anului trecut, Fiat Chrysler (FCA) era proprietarul marcii Q4, mai ales la capitolul competente juridice. In ianuarie, Audi si FCA au ajuns la o intelegere care permite producatorului german sa foloseasca atat marca Q4 cat si pe cea denumita Q2 pe modelele sale viitoare.

2. Data lansarii

Noul SUV Audi Q4 este programat pentru lansarea oficiala la nivel mondial in 2019.

3. Platforma

In principiu un SUV cu cinci locuri, Q4 va fi construit pe platforma MQB a grupului Volkswagen, asemenea celei de-a doua generatii a modelului Q3.

4. Design

Se asteapta ca noul Audi Q4 sa imprumute elemente de design de la conceptul TT Offroad, masina prezentata pentru prima data la Salonul Auto de la Beijing, din 2014.

5. Versiunea de serie

Ca si in cazul concept-ului, design-ul versiunii de serie a lui Q4 va include o linie a acoperisului extrem de curbata, dar si un haion spate ceva mai ridicat.

6. Noua linie de modele

Q4 va face parte dintr-o noua linie de modele SUV care se remarca prin stilul de condus si a carei varfuri de gama sunt varianta electrica Q6 si somptuosul Q8.

7. Caracteristici

Caracteristicile asteptate de la noul Q4 includ un sistem infotainment cu ecran touch de 24 de cm, care contine si asistenta la navigare, control prin gesturi, incarcare wireless, un panou de bord complet digital si full-HD, dar si variante noi platforme pentru conexiuni digitale.

8. Motorizare

Sub capota, se pare ca noul Audi Q4 va avea, ca versiuni de propulsare, noua generatie de motoare de 1,5 litri, pe benzina sau diesel, versiunea refacuta a actualelor motoare pe care le foloseste producatorul, cele in patru cilindri, de 2,0 litri.

9. Versiune hibrida si electrica

Noua gama Q4 va include si o versiune hibrida, un model e-tron, care va putea fi actionat si in varianta total electrica.

10. Rivali de temut

Noul Q4 in cinci locuri va incerca sa intre in competitie cu noile modele BMW X2 sau Range Rover Evoque.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
BMW SERIA 8 SECOND HAND - CE PRET ARE IN ROMANIA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter