Cifre incredibile: vanzarile de masini noi au crescut cu 26% fata de anul trecut

Statisticile APIA arata o crestere spectaculoasa a vanzarilor de masini noi la noi in tara.

Dealer Mercedes

Potrivit cifrelor de la finalul primelor sapte luni ale anului, numarul autoturismelor noi inmatriculate in Romania este cu 26% mai mare fata de aceeasi perioada a anului trecut. Inmatricularile din luna iulie a acestui an sunt cele mai mari raportate la aceeasi luna a ultimilor 10 ani.

Haideti sa analizam insa in amanunt cifrele. Doar in luna iulie au fost inmatriculate 23.206 autoturisme noi, aceasta cifra fiind cu 52,6% mai mare decat cea inregistrata in luna similara a anului trecut. Vanzarile din luna iulie au dus totalul inmatricularilor din primele 7 luni ale lui 2019 la 94.826 unitati, ceea ce reprezinta o crestere de 26,0% fata de perioada similara a anului trecut.

Pe de alta parte, importul de autoturisme rulate a inregistrat in primele 7 luni o scadere de 5,9% comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut. Chiar si in aceste conditii, inmatricularile de masini rulate a fost de aproape 3 ori mai mare decat cel al automobilelor noi.

Si in luna iulie, Romania a inregistrat cea mai mare crestere a inmatricularilor de masini noi din spatiul european. Ba mai mult, cele mai importante piete au inregistrat scaderi, cu exceptia Germaniei. Nemtii au inregistrat o crestere de aproape 5 procente fata de aceeasi luna a anului trecut. In schimb, celelalte piete din Top 5 european au inregistrat scaderi. Cel mai mare declin l-a avut piata spaniola, in scadere cu mai bine de 11 procente. In Marea Britanie s-a inregistrat o scadere de 4%, Franta a avut o scadere de aproape doua procente, iar Italia de numai 0,1%.

Newsletter

Whatsapp