Care sunt cele mai mari temeri ale cumparatorului roman al unei masini la mana a doua?

Articol scris de Redactia cars.ro , in data de 28 Iunie 2019

România are o piață a mașinilor second hand foarte dezvoltată pentru că șoferilor noștri le place să-și schimbe autovehiculul la câțiva ani. În acest text ne propunem să răspundem întrebării care sunt cele mai mari temeri ale cumpărătorului român al unei mașini la mâna a doua și să le oferim o soluție accesibilă de a verifica online istoricul vehiculului.

Din experiență, probabil cea mai mare frică a unui cumpărător este ca mașina să nu fi fost furată, deci este legată de corectitudinea documentelor prezentate de vânzător.
Apoi, o alta se referă la kilometrajul afișat pe bord, știm bine că circulă o mulțime de legende despre modificarea acestor cifre, în jos desigur, pentru ca mașina de ocazie să pară mai puțin rulată.

De asemenea, suntem suspicioși cu privire la starea autovehiculului, ne întrebăm dacă a fost implicat în evenimente rutiere și care a fost gravitatea accidentelor. Un vânzător rău intenționat ar putea ascunde aceste informații.

Am dori să știm numărul real de proprietari, firește am prefera să fi fost doar unul care să ne vândă mașina, deși să fim sinceri nu este o garanție că a întreținut-o corespunzător.

Vrem să cunoaștem care a fost destinația vehiculului, una folosită ca taxi ori la o școală de șoferi va fi foarte uzată, chiar dacă numărul de kilometri de pe bord este unul rezonabil.

Vestea bună este că la toate aceste întrebări raportul VIN (vehicle identification number), generat pe baza seriei de șasiu a mașinii, aduce răspunsuri imediate care nu pot fi manipulate de vânzător.

Verifică numărul VIN și află datele tehnice ale autovehiculului. Raportul include marca, modelul, anul de fabricație, tipul și capacitatea motorului, tipul șasiului, numărul de uși, numărul de locuri, coduri de dotări, culoarea originală a caroseriei și tapițerie. În raportul numărului VIN vei primi fotografiile autovehiculului pe care dorești să-l cumperi. Acest lucru îți va permite să evaluezi dacă acesta îndeplinește cu adevărat așteptările tale. Vei afla de câte ori au fost puse la dispoziție fotografiile (de ex. la anunțurile de vânzare).

Un astfel de raport ViN costă foarte puțin, este generat online rapid și vă scapă de durerile de cap din procesul de cumpărare (cel puțin de o parte din acestea). Poate fi comandat pe site-ul https://www.verificareavin.ro/.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: masini second hand
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Vara este pentru majoritatea dintre noi anotimpul preferat din an, asta datorită temperaturilor ridicate, plimbărilor și teraselor primitoare și nu în ultimul rând pentru perioada mult așteptată a concediilor. În...
de - 11 Iunie 2019
Romania se lauda in statisticile oficiale cu peste 3.000 de milionari in Euro, asa ca nu trebuie sa ne mire faptul ca masinile din segmentul de lux sunt extrem de...
de - 2 Iunie 2019
Similar cu eticheta energetică găsită pe aparatele de uz casnic, eticheta energetică europeană a anvelopelor ușurează evaluarea aspectelor importante de siguranță și de mediu ale pneurilor. Eticheta energetică a anvelopelor...
de - 20 Mai 2019
Pe măsură ce vremea se încălzește, entuziasmul șoferilor crește, iar gândul zboară la numeroasele aventuri care urmează! Dacă este și cazul tău, asigură-te că nu vei plănui doar escapadele. Înainte...
de - 25 Februarie 2019

Cele mai noi anunturi

Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare
Galerii