Bentley, cea mai vanduta masina din segmentul de lux in Romania, in primele patru luni ale anului

Romania se lauda in statisticile oficiale cu peste 3.000 de milionari in Euro, asa ca nu trebuie sa ne mire faptul ca masinile din segmentul de lux sunt extrem de cautate.

Conform unei statistici emise de catre autoritatea nationala, in primele patru luni ale anului, in tara noastra au fost inmatriculate un numar total de 55 de masini din segmentul de lux. Dintre acestea, cele mai cautate au fost modelele Bentley. In total au fost inmatriculate 24 de astfel de unitati, jumatea dintre ele fiind masini noi, iar celalata jumatate fiind masini second-hand. Fata de aceeasi perioada a anului trecut, cresterea este de aproape 25%.

Urmatoarea cea mai cautata marca a fost Lamborghini, care datorita lansarii modelului SUV Urus, a inregistrat o crestere a vanzarilor de 200%. Practic, in primele patru luni ale anului au fost inmatriculate 9 masini Lamborghini noi, plus alte trei second-hand. In comparatie, in aceeasi perioada a anului trecut fusesera inmatriculate 3 Lamborghini-uri noi si unul second hand.

Cresteri pe segmentul de masini noi a inregistrat si Ferrari, care a vandut 6 masini noi, de doua ori mai multe decat anul trecut. In schimb, in cazul Scuderiei de la Marranello, au scazut inmatricularile de masini second-hand. Au fost trei astfel de modele, in comparatie cu cele 7 de anul trecut.

Pe locul patru in topul vanzarilor s-a clasat Aston Martin, care a vandut un model nou si alte doua second hand, la fel ca in urma cu un an. Singura companie care a inregistrat scaderi importante in top 5 a fost Rolls Royce, care a vandut o singura masina noua, fata de doua anul trecut, respectiv sase second hand, fata de cinci in urma cu un an.

Asadar, per total, in primele patru luni ale anului au fost inmatriculate 29 de masini noi din clasa de lux, cu 12 mai mult decat aceeasi perioada a anului trecut. Iar la capitolul second hand, au fost inmatriculate 26 de masini, la fel ca in urma cu 12 luni.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
DEZAVANTAJELE CUMPARARII UNEI MASINI FOLOSITE CA TAXI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter