Anvelope de vara versus anvelope all season. Ce sa alegi?

Articol scris de Andrei Cristian, in data de 25 Februarie 2019

Pe măsură ce vremea se încălzește, entuziasmul șoferilor crește, iar gândul zboară la numeroasele aventuri care urmează!

Dacă este și cazul tău, asigură-te că nu vei plănui doar escapadele. Înainte de a te preocupa de destinații și bagaje, concentrează-te pe anvelopele mașinii. Ai nevoie de cele mai bune anvelope de vară pentru ca în fiecare călătorie în parte mașina să ruleze lin și să te ducă spre destinațiile preferate în siguranță și confort.

Când vine vorba de roțile mașinii, de cele mai multe ori în sezonul cald șoferii iau în calcul ideea de a opta pentru un set de anvelope all season pentru a echipa mașina pentru vară și iarnă în același timp, cu costuri mai mici.

Însă, există un singur mod prin care vei putea obține maximum de performanță din mașina ta, în special pentru șoferii care călătoresc mult. Este foarte important ca focusul tău să fie pe alegerea anvelopelor care se potrivesc perfect pentru mașină și pentru stilul de a șofa, iar vara ta va fi fără griji!

Mai jos vei găsi un mic ghid care te va îndruma spre cea mai bună alegere a anvelopelor de care mașina ta are nevoie.

Ai cu adevărat nevoie de anvelope de vară?

E normal să te întrebi dacă nu cumva anvelopele all season sunt soluția care te scapă de grija echipării mașinii. Însă, înainte de a alege acest tip de anvelopă ia în considerare următoarele lucruri care, până la urmă, definesc importanța unui set de anvelope performante:

Caracteristicile anvelopei

Anvelopele all season nu pot oferi șoferului maximum de performanță în orice condiții meteo întrucât acestea urmează să fie folosite atât în condiții de vară când temperatura la nivelul carosabilului este foarte mare, dar și în timpul iernii când temperaturile sunt mici. Principalul motiv este aderența și distanța de frânare, lucruri indispensabile la capitolul siguranță.

Banda de rulare a anvelopei

Modelul proiectat pe banda de rulare a anvelopei este crucială pentru dispersarea apei în condiții de ploaie și carosabil umed. Design-ul anvelopelor all season nu este conceput exclusiv pentru fiecare sezon în parte. Ignorarea acestui aspect duce la compromiterea performanțelor anvelopelor și, implicit, a mașinii.

Banda de rulare a anvelopelor de vară este concepută ca design pentru a asigura control maxim asupra mașinii tale. Mașina nu va aluneca pe suprafețe ude, iar distanța de frânare va fi în limitele optime de siguranță. Design-ul perfect îți va oferi aderență, rulare lină și control.

Siguranta

Este adevărat că anvelopele all season pot oferi o performanță corectă în zile cu condiții de vreme normale. Însă, când vine vorba de vreme capricioasă anvelopele all season sunt riscante, iar multe dintre accidente se întâmplă din cauza lipsei de aderență pe zăpadă sau ploaie.

De exemplu, vara carosabilul tinde să devină din ce în ce mai fierbinte, o dată cu creșterea temperaturilor. De aceea, anvelopa trebuie să fie optimizată pentru aceste condiții. La o temperatură de peste 15°C, anvelopele de vară răspund mai repede la frânare decât orice alt tip de anvelopă.

Acest lucru se întâmplă deoarece doar anvelopele de vară pot asigura nivelul maxim de aderență atât pe drumuri uscat, cât și pe drumuri ude. Compușii speciali din cauciuc împreună cu modelul benzii de rulare fac ca anvelopele de vară să nu devină rigide la temperaturi mai ridicate și în condiții de ploaie. În plus, anvelopele de vară oferă stabilitate în curbe, manevrabilitate și randament kilometric optim.

 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Etichete: anvelope, vara
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Pentru majoritatea dintre noi mașina a ajuns să fie mai mult decât un mijloc de transport. Este o extensie a familiei fiind martoră la toate plimbările, călătoriile și aventurile noastre....
de - 25 Februarie 2019
Cu totii facem sacrificii atat pentru noi, cat si, in mod special, pentru copiii nostri. Astfel, cand vine vorba de drumuri cu masina, vom face tot ce ne sta in...
de - 11 Februarie 2019
In orice sezon, anvelopele sunt cel mai important element al masinii care iti ofera siguranta garantata pe carosabil. Probabil ai vazut de multe ori munti de anvelope uzate de-a lungul...
de - 21 Ianuarie 2019
Chiar daca in 2018 a inregistrat un mic regres, piata masinilor second hand din Romania este in continuare una dintre cele mai active in Europa. Majoritatea masinilor vin din Germania,...
de - 10 Ianuarie 2019

Cele mai noi anunturi

32800.00 EUR - 23 Mai 2019
27500.00 EUR - 23 Mai 2019
14280.00 EUR - 23 Mai 2019
17490.00 EUR - 23 Mai 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare
Galerii