permis de conducere

Lista stiri si informatii despre permis de conducere pe Cars.ro

Stiri si informatii despre permis de conducere

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre permis de conducere publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre permis de conducere, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: porumbel, permis de conducere, cod rutier 2019, schimbari, alcool, telefon, scoala soferi, gratis, politisti, accident, legislatie, medic, soferi, soferi

O tanara din Fagaras a picat examenul auto pentru ca nu a acordat prioritate unui... porumbel!

Ghinionista fara margini. Asa poate fi catalogata o tanara aspiranta la permisul de conducere, care a ratat oportunitatea de a intra in posesia pretiosului carnet din pricina unui.... porumbel. Se pare ca examinatorul a considerat că lipsa de reactie a fetei fata de zburatoare poate sa reprezinte un pericol sia a decis sa nu ii dea unda verde la proba practica.

Instructorul fetei este decis sa conteste decizia polițistului de la rutiera, mentinonand in presa din Fagaras, locul in care s-a petrecut acest episod, ca i se pare o absurditate: „Dupa cum a mentionat el, a intervenit pentru evitarea unui pericol iminent. Eu nu vad ce pericol iminent ar putea constitui un porumbel aflat pe partea carosabila care oricum si-a luat zborul cu mult inainte de a frana. Si examinatorul este tanar si fara experienta, dar nu se procedeaza in acest fel. Este foarte usor sa iti bati joc de munca cuiva. Asa ceva eu nu am mai auzit”, declara Gheorghe Grecu, instructor auto, potrivit bunaziuafagaras.ro.

Citeste continuarea articolului O tanara din Fagaras a picat examenul auto pentru ca nu a acordat prioritate unui... porumbel!

A fost aprobat Noul Cod Rutier 2019! Amenzi drastice si inchisoare pentru cei ce consuma alcool!

Guvernul Romaniei a aprobat Noul Cud Ruutier 2019, iar legea prevede cateva sanctiuni extrem de dure pentru soferii neatenti si indisciplinati in trafic. Noile modificari inca nu au intrat in vigoare, dar soferii vor avea de platit amenzi uriase.

Conform noului Cod Rutier, cei care sunt prinsi la volan folosind telefonul mobil risca o amenda maxima de 1.600 de lei, la fel cum ar putea primi si cei care nu poarta centura de siguranta in timp ce se afla la volan.

Cei care depasesc viteza limita legala admins cu 51 pana la 60 de kilometri pe ora vor incasa amenzi din clasa a IV-a, cuprinse intre 9 si 20 de puncte de amenda, ceea ce reprezinta o amenda intre 720 si 1.600 de lei, dar si suspendarea permisului pe o durata de 90 de zile.

Citeste continuarea articolului A fost aprobat Noul Cod Rutier 2019! Amenzi drastice si inchisoare pentru cei ce consuma alcool!

Codul rutier a fost modificat. Ce schimbări au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2019

Anul 2019 a venit cu reguli noi pentru soferi! Modificari importante ale Codului Rutier au fost promulgate imediat ce vacanta de Revelion a luat sfarsit.

O modificare intrata in vigoare din prima zi lucrătoare a acestui an este ca soferii vor avea posibilitatea de a alege si de a folosi dovada inlocuitoare mai putine zile, pentru a-si recupera permisul mai repede, in cazul unei suspendari.

Tot de anul acesta, medicii care constata ca un pacient are simptomele unei afectiuni incompatibile cu statutul de sofer sunt obligati sa ceara o evaluare de specialitate a acestuia. In cazul in care evaluarea confirma diagnosticul, clinica autorizata este obligata ss anunte Politia, care va retrage permisul de conducere. Soferul il va putea recupera doar dupa tratament si o noua evaluare de specialitate, care sa confirme insanătosirea, daca este cazul.

Citeste continuarea articolului Codul rutier a fost modificat. Ce schimbări au intrat in vigoare de la 1 ianuarie 2019

Au facut anuntul! Scoala de soferi va fi gratuita pentru aceasta categorie de tineri

Fundatia Pentru Comunitate acopera costurile scolii de soferi pentru tinerii din medii defavorizate, carora existenta permisului de conducere este un avantaj sau o conditie la angajare, ori in indeplinirea sau extinderea atributiilor de serviciu.

Cursurile gratuite se pot face pentru categoriile B, C, D, tractoare agricole si forestiere, tramvai si troleibuz.

Se pot înscrie tineri din mediile defavorizate, cu vârsta intre 18-25 ani, care:
– Sunt la inceputul carierei profesionale, si/sau
– Doresc sa ocupe un loc de munca, si la angajare este o condiție sau un avantaj existenta permisului de conducere,
– Au un loc de munca / se afla în activitate, si permisul de conducere ar fi un instrument benefic in indeplinirea si/sau extinderea atributiilor de serviciu,
– Au permis de conducere, dar pentru ocuparea unui loc de munca sau indeplinirea atributiilor de serviciu este o condiție sau un avantaj existenta permisului de conducere categoria C, D, tractoare agricole sau forestiere, troleibuze, tramvaie,
– Din alte motive doresc sa obțina permis de conducere, dar nu au posibilitati materiale pentru acoperirea cheltuielilor aferente.

Citeste continuarea articolului Au facut anuntul! Scoala de soferi va fi gratuita pentru aceasta categorie de tineri

Politistii au retinut in doua zile peste 300 de permise de conducere, dintre acestea 53 pentru consum de alcool si 114 pentru viteza, iar aproape 300 de persoane au fost prinse in flagrant delict, anunta news.ro.

"Monitorizarea traficului de catre politisti a dus la o scadere cu 22 % a accidentelor rutiere grave, fata de acelasi interval a anului trecut. Au fost retinute 319 permise de conducere, 53 fiind retinute pentru consum de alcool, 114 pentru viteza si 152 pentru alte abateri si au fost retrase 66 certificate de inmatriculare", anunta IGPR in bilantul actiunilor din ultima zi a lui 2018 si din prima zi a lui 2019.

Misiunile politistilor din cele doua zile au avut ca rezultat constatarea a 1.503 infractiuni, dintre care 483 contra persoanei, 528 contra patrimoniului, 136 la regimul sigurantei rutiere, 219 la regimul materiilor explozive si 137 pentru alte genuri.

Citeste continuarea articolului Curatenie pe sosele. Peste 300 de permise retinute de Revelion

Pe 27 decembrie a fost semnat decretul pentru promulgarea modificarii legii privind circulatia pe drumurile publice. Dintr-o data, examenul medical ar trebui sa însemne ceva pentru siguranta pe șosele. 

„Orice medic, atunci cand constata ca un conducator de autovehicul, de tractor agricol sau forestier ori tramvai, aflat in evidenta sau in îngrijirea sa, prezinta afectiuni medicale (…), este obligat sa emita bilet de trimitere catre o unitate de asistenta medicala autorizata (…), cu diagnosticele constatate și cu datele de contact ale unitatii medicale in care medicul trimitator isi desfasoara activitatea si sa consemneze acest lucru in fisa medicala a conducatorului', scrie in proiectul de act normativ, cu precizarea ca exista un ordin al ministrului sanatatii cu afectiunile ce nu permit conducerea masinilor.

In cazul in care conducătorul auto se va prezenta la control, iar medicul il va declara inapt pentru a conduce, clinica va trebui sa informeze politia rutiera, medicul trimitator si soferul in cauza despre rezultatul examinarii. Dupa primirea informatiei, conducatorul isi va pierde permisul. El este obligat ca in trei zile de la decizie sa se prezinte la sectia de Politie pentru a preda permisul auto.

Citeste continuarea articolului Legea a fost promulgata! Medicii ii vor putea lasa fara permis pe conducatorii auto

A fost adoptata de catre Camera Deputatilor o lege care va lasa fara permis mii de soferi. Conform noilor reguli, doctorii sunt obligati sa ii trimita la un control de specialitate pe toti cei care sufera de probleme medicale care le va afecta condusul.

Daca refuza examinarea, soferii ar putea sa ramana pietoni. intra in aceasta categorie si cei care iau medicamente puternice. Odata ce au primit biletul de trimitere, pacientii au la dispozitie 3 zile sa mearga la specialist. La randul lor, potrivit legii, specialistii au la dispozitie o zi sa anunte la politie rezultatul examinarii, adica daca soferul este sau nu apt sa mai conduca.

In cazul in care a trecut o luna si pacientul nu a fost la specialist, este raportat automat de catre primul medic si ramane fara permis. ″in baza biletului de trimitere, in termen de 3 zile lucratoare de la comunicarea acestuia, persoana care poseda permis de conducere este obligata sa se prezinte la unitatea de asistenta medicala autorizata pentru a efectua examinarea medicala de specialitate”, spune noua lege.

Citeste continuarea articolului O noua lege a fost aprobata. Soferii care sufera de aceste boli vor ramane fara permis
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare