model 3

Lista stiri si informatii despre model 3 pe Cars.ro

Stiri si informatii despre model 3

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre model 3 publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre model 3, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: model 3, hackeri, sisteme de siguranta, premiu, pwn2own, productie, asamblare, video

Tesla pune la bataie 900.000 $ pentru hackerii care pot 'sparge' noul Model 3

Noul Tesla Model 3 se lauda cu unele dintre cele mai ingenioase sisteme de siguranta din domeniul auto. Atat de siguri sunt americanii de sistemele lor incat au acceptat sa il inscrie intr-o celebra competitie destinata hackerilor, Pwn2Own.

Tesla va pune la bataie aproape un milion de dolari pentru aceia care vor reusi sa ii sparga diferite componente ale sistemului Gateway, autopilotul sau VCSEC. Cel mai mare premiu va merge la acela care va reusi sa sparga primul unul dintre cele trei sisteme vitale mentionate mai sus.

Gateway este un hub central care controleaza toate datele Tesla, incarcate de companie sau useri. Daca un hacker preia controlul asupra acestui sistem va putea controla o mare parte dintre functiile automobilului. Preluarea controlului asupra autopilotului vine la pachet cu o serie de probleme evidente si foarte serioase, controlul masinii fiind practic la o alta persoana si nu la sofer. Sistemul VCSEC inglobeaza functiile de securitate ale autoturismului, inclusiv alarma.

Citeste continuarea articolului Tesla pune la bataie 900.000 $ pentru hackerii care pot 'sparge' noul Model 3

VIDEO | Cum este construit un automobil Tesla in doar 49 de secunde

Tesla are planuri mari pentru 2019. Vrea sa transforme Model 3 in cel mai vandut model electric din Europa, iar in acest sens a anuntat ca va livra 3.000 de modele pe săptămână pe Bătrânul Continent. Cum va reuși să facă față fabrica din California unei asemenea cereri, ne demonstrează un video postat de americani pe internet.

Mai exact, este vorba despre un video un care este prezentata intreaga linie de asamblare al noului Model 3. Toata munca de productie dureaza doar cateva minute, pentru ca procesul este in mare parte automatizat. Pe repede-inainte, totul dureaza doar 49 de secunde.

Altfel, anul 2018 a fost unul cu adevarat dificil pentru Tesla. Compania lui Elon Musk a inregistrat scaderi la bursa si pierderi de aproape 710 milioane de dolari, in primul trimestru. Compania a cheltuit mult pentru productia Model 3 si a realizat doar 9.800 de unitati, in primele trei luni ale anului, comparativ cu un obiectiv initial de 5.000 de vehicule pe saptamana.

Citeste continuarea articolului VIDEO | Cum este construit un automobil Tesla in doar 49 de secunde
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare