masini noi

Lista stiri si informatii despre masini noi pe Cars.ro

Stiri si informatii despre masini noi

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre masini noi publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre masini noi, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: inmatriculari, clasament, masini noi, audi, audi q4, audi q3, sportback, lansare, volvo, strategie, crestere, europa, romania, martie, 2019

Inmatricularile de masini noi au crescut cu 12,6% in luna mai. Cifre incredibile pentru Dacia

Inmatricularile de autoturisme noi au crescut cu 12,6% in luna mai, in Romania, fata de aceeasi luna a anului trecut, pana la 13.011 unitati, potrivit datelor publicate de Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

In primele 5 luni din 2019, numarul autoturismelor noi inmatriculate este de 57.538 unitati, o crestere cu +20,30% comparativ cu perioada similara din 2018.

In clasamentul pe marci, Dacia continua sa conduca detasat, cu 17.604 unitati in primele 5 luni (o crestere de 39,81% fata de aceeasi perioada a anului trecut).

Citeste continuarea articolului Inmatricularile de masini noi au crescut cu 12,6% in luna mai. Cifre incredibile pentru Dacia

Audi a confirmat oficial noul Q3 Sportback: va fi lansat in luna iulie!

Recent, la cea de-a 130-a intalnire generala anuala a marcii, reprezentantii Audi au avut de facut mai multe anunturi interesante. Unele au fost bune, printre care cele legate de noile modele SUV performante sau versiunea A8 de top, altele mai putin bune, cum sunt cele despre disparitia lui TT sau viitorul incert al lui R8.

Ei bine, printre cele sapte variante de SUV-uri noi pregatite de lansare inainte de finalul anului se numara si modelul Q3 Sportback, pe care Audi l-a botezat initial Q4. Acum stim si cand va debuta oficial.

Vorbind la aceasta intalnire, presedintele consiliului de administratie Audi AG, Bram Schot, a prezentat planurile de lansare oficiala a noului Audi Q3 Sportback pentru luna iulie. De vreme ce nu sunt intalniri auto in iulie, asta inseamna ca marca germana va organiza un eveniment dedicat exclusiv noului SUV, asa cum a facut si Skoda recent cu modelul Superb si cum va face Volkswagen in octombrie cu urmatoare generatie a modelului Golf.

Citeste continuarea articolului Audi a confirmat oficial noul Q3 Sportback: va fi lansat in luna iulie!

Volvo ar putea lansa modele de clasa mica in viitor

Volvo trece la ora actuala printr-o perioada extrem de buna din toate punctele de vedere, cifrele de vanzari reusite si popularitatea de care se bucura modelele din gama sa stand drept dovada incontestabila in acest sens. De asemenea, modelele producatorului suedez sunt cunoscute drept unele dintre cele mai bune si sigure de pe piata auto mondiala, ceea ce spune multe despre felul in care lucreaza cei de la Volvo. In aceste conditii, este normal ca cei din conducerea Volvo sa se uite si inspre viitor, luand contact si cu ceea ce isi doresc clientii de pe piata auto.

Asa a aparut si ideea lansarii unor modele de clasa mica, idee la care cei de la Volvo se pare ca nu s-au gandit foarte serios pana la acest moment. Insa, se pare ca deschidere din partea conducerii producatorului suedez in aceasta directie ar exista.

Bineinteles, asta numai in cazul in care cei de la Volvo ar avea siguranta ca aceste modele de clasa mica sunt cerute de un numar important de clienti. Mai mult decat atat, seful celor de la Volvo se refera la aceasta idee ca la o “idee buna”, care merita luata in considerare in cazul in care exista cerere pentru astfel de modele in viitorul mai putin sau mai mult indepartat.

Citeste continuarea articolului Volvo ar putea lansa modele de clasa mica in viitor

Dacia a raportat cea mai mare crestere din Europa la inmatricularile din luna martie

Dacia traverseaza la ora actuala o perioada extrem de buna din toate punctele de vedere, cifrele de vanzari inregistrate pe unele dintre cele mai importante piete europene stand drept dovada in acest sens. Conform statisticilor, Dacia a inmatriculat in luna martie peste 59.000 de masini pe plan european, inregistrand astfel cea mai mare crestere procentuala. La nivelul primului trimestru din 2019, producatorul roman a depasit pragul de 145.000 de unitati inmatriculate, ceea ce nu este deloc putin! Avem astfel o crestere in valoare de 13 procente in comparatie cu anul precedent. Datele oficiale au fost furnizate de specialistii din cadrul Asociatiei Constructorilor de Automobile din Europa.

Conform raportului publicat de aceasta Asociatie a Constructorilor de Automobile din Europa, producatorul roman de la Mioveni a inregistrat cea mai mare crestere a numarului de inmatriculari de masini noi in luna martie. Mai exact, vorbim despre o cifra totala de 59.475 de unitati care au fost inmatriculate in a treia luna a anului. Facand o comparatie cu aceeasi luna a anului trecut, vom observa ca vorbim despre o crestere cu nu mai putin de 21.6 procente. Asemenea cresteri mari au mai fost inregistrate doar de doi constructori: Mitsubishi cu +17%, respectiv Lancia cu +15.3%. Totusi, volumul de unitati inmatriculate in cazul acestora este cu mult mai mic decat al celor de la Dacia.

La nivelul primului trimestru al anului, cei de la Dacia au inmatriculat un numar de 145.582 de unitati. Comparand cu perioada similara a anului trecut, vom observa ca avem in fata o crestere importanta de 12.6 procente. Din pacate, la nivelul primelor trei luni ale anului, cresterea celor de la Dacia a fost depasita de ceilalti doi constructori mentionati mai devreme. Astfel, Lancia a obtinut o crestere de nu mai putin de 35 de procente, in timp ce cei de la Mitsubishi au inregistrat o crestere de 16.8%.

Citeste continuarea articolului Dacia a raportat cea mai mare crestere din Europa la inmatricularile din luna martie

Primele trei luni ale anului au adus cu sine pentru tara noastra nu mai putin de 36.000 de masini noi inmatriculate. Comparand cu aceeasi perioada a anului trecut, numarul de masini noi inmatriculate a crescut cu nu mai putin de 25 de procente, ceea ce este mai mult decat imbucurator!

In conditiile in care Programul Rabla nu a inceput inca, aceste cifre nu ne pot da decat de sperat ca in lunile urmatoare vom vedea niste cifre chiar mai bune decat atat! Este stiut faptul ca odata ce Programul Rabla debuteaza, numarul de masini noi inmatriculate creste destul de spectaculos!

Luna martie s-a dovedit a fi o luna foarte buna din acest punct de vedere, numarul de masini noi inmatriculate ajungand la 9.813 unitati. In comparatie cu luna martie a anului trecut, numarul de masini noi inmatriculate a crescut acum cu aproape 21 de procente.

Citeste continuarea articolului Inmatricularile de masini noi au crescut in Romania cu 25% in primul trimestru din 2019

Luna februarie a fost prezentata drept o luna de revenire pentru cele mai multe dintre pietele auto europene importante, cifrele de vanzare fiind in crestere. Asa cum stim cu totii, anul 2019 nu a inceput foarte bine din acest punct de vedere, prima luna a anului aducand cu sine niste cifre de vanzari destul de scazute, care au provocat ingrijorari pe aceasta piata. Ei bine, desi luna februarie se dovedise a fi ceva mai buna, ceea ce a mai linistit lucrurile cat de cat, rapoartele ne arata acum ca luna martie nu a mai fost atat de buna. Astfel, se pare ca cifrele de vanzari au scazut din nou mai mult decat ar fi fost asteptat, ceea ce din nou provoaca tot felul de discutii!

Potrivit datelor analizate de specialistii de la LMC Automotive, vanzarile de masini noi au scazut in a treia luna a anului cu 3.7 procente in tarile europene vestice. In aceste conditii, toate cele cinci piete auto mari din Europa de Vest au inregistrat scaderi in luna martie, ceea ce atrage cu sine un mare semn de intrebare cu privire la ceea ce se intampla la ora actuala pe piata auto internationala! Bineinteles, suntem abia la inceputul anului practic, insa nu avem cum sa nu privim cu ingrijorare viitorul atunci cand ne uitam la aceste cifre raportate!

Ca sa vorbim pe niste date mai concrete, haideti sa ne uitam si noi la cifrele inregistrate pe cele mai importante cinci piete auto din Europa de Vest. Vanzarile de automobile noi au scazut in primul si primul rand in Germania, procentul fiind insa unul destul de mic, de doar 0.5%. Apoi, cifrele de vanzari au scazut pe piata franceza cu 2.3%, respectiv pe piata britanica cu 3.4%. De asemenea, si piata spaniola a raportat o scadere a acestor cifre cu 4.3 procente. In cele din urma, cea mai mare scadere a cifrelor de vanzari de masini noi a fost raportata in Italia, acolo unde aceasta cifra a scazut cu nu mai putin de 9.6 procente.

Citeste continuarea articolului Vanzarile de masini noi au scazut in luna martie pe toate pietele mari din Europa de Vest

Luna februarie a adus cu sine un numar de 1.14 milioane de masini noi imatriculate la nivel european, in scadere cu aproape 1.3% fata de aceeasi luna a anului trecut. Daca vrem sa facem insa o analiza pentru fiecare tara in parte, vom vedea ca Romania se afla in top de aceasta data.

In tara noastra a fost inregistrata cea mai mare crestere procentuala de la nivelul Uniunii Europene, de nu mai putin de 35.7 procente. Mai exact, in tara noastra au fost inregistrate nu mai putin de 11.950 de masini noi, ceea ce este cu adevarat o cifra mare daca ne uitam la cifrele inregistrate in lunile precedente.

Sigur, cifra inregistrata in Romania nu se poate compara cu cifrele inregistrate in unele piete de top de pe plan european, insa cresterea e importanta atunci cand vorbim despre statistici. Spre exemplu, in Germania, inmatricularile din a doua luna a anului au crescut doar cu 2.7 procente.

Citeste continuarea articolului Volkswagen Golf ramane cel mai bine vandut model din UE si in luna februarie

Producatorul auto britanic Lotus a inceput anul 2019 in forta, pregatindu-se intens pentru lansarea unui nou model in 2020. Acest prim model face parte dintr-un plan ceva mai stufos al celor de la Lotus, britanicii incropind deja o strategie pe urmatorii cinci ani.

In aceste conditii, ne putem da seama ca in cadrul celor de la Lotus s-au schimbat cateva lucruri in ultimul timp, preluarea acestora de catre chinezii de la Geely parand a fi de bun augur. Asa cum stiti deja, Geely detine la ora actuala chiar si producatorul suedez Volvo. In 2017, brandul asiatic a preluat 51% din actiunile marcii engleze.

Desi nu stim foarte multe despre planurile pe care le au cei de la Lotus pentru perioada urmatoare, se pare ca primul pas va fi facut in cursul anului ce vine, atunci cand un prim model va fi lansat. De asemenea, se pare ca strategia pusa la punct de cei de la Lotus pentru urmatorii patru ani aduce in discutie lansarea a cel putin trei modele, dintre care unul urmand sa fie un SUV.

Citeste continuarea articolului Lotus va lansa un nou model in anul 2020

BMW va prezenta in cursul anului 2021 noul sedan electric i4, model care se va alatura gamei deja formate din i3 si i8. Noul i4 va fi un model important pentru producatorul german, acesta fiind prezentat ca un viitor rival al lui Tesla Model 3. Desigur, lupta nu va fi usoara pe acest segment, Model 3 dovedind deja ca are priza la public. Ei bine, desi mai sunt aproape sau chiar mai bine de doi ani pana ce acest i4 va fi lansat, se pare ca acum avem parte de o informatie interesanta. Directorul de design din cadrul BMW, Adrian van Hooydonk anunta ca designul noului model a fost deja finalizat.

Stirea principala in legatura cu acest subiect este legata de faptul ca noul i4 se anunta a fi un model extrem de modern. Daca ne luam dupa declaratiile lui Adrian van Hooydonk, noul i4 “trebuie sa fie mai curat decat Seria 3 pentru ca trebuie sa arate foarte modern”. Acesta isi intareste afirmatiilor, spunand mai apoi ca noul sedan i4, “ca parte a brandului i, trebuie sa fie in fruntea a tot ceea ce suntem capabili sa oferim”. Asadar, se pare ca peste doi ani vom vedea un model modern, care se anunta inca de pe acum ca fiind extrem de interesant.

Daca este sa ne luam dupa informatiile care au mai aparut pe piata in ultima perioada, va mai putem spune ca viitorul BMW i4 va avea o dinamica excelente, acest lucru fiind posibil datorita materialelor usoara folosite atat in dezvoltarea structurii, cat si la nivelul caroseriei. De asemenea, mai stim deja la acest ca viitorul BMW i4 ar urma sa aiba o autonomie de pana la 700 de kilometri, ceea ce nu ar fi deloc rau.

Citeste continuarea articolului BMW a finalizat designul viitorului sedan electric i4

Romania se bucura de o creste cu 38% a inmatricularilor pentru masinile noi in luna februarie 2019. Populatia tarii a inmatriculat 12.000 de masini noi in februarie, in timp ce cele second hand se afla in scadere cu 8%, fiind inregistrate doar 37.000 in a doua luna din 2019.

Cifrele sunt extrem de surprinzatoare, in conditiile in care nu a fost inceput programul “Rabla” pentru 2019. Numerele aduc motive de bucurie pentru toti. Conform datelor oferite de Directia Regim Permise de Conducere si inmatriculari, romanii au reusit sa inmatriculeze 12.071 de masini noi in februarie, ceea ce reprezinta o crestere cu aproape 40% fata de februarie 2018.

Dacia este in continuare marca favorita a romanilor, fiind inmatriculate 9.281 de unitati cu o crestere de aproape 60%, pe locul doi fiind Renault, cu 2.107 de masini inmatriculate si o crestere de 62%.

Citeste continuarea articolului Inmatricularile pentru masinile noi au crescut cu 38% in februarie! Cifre in scadere pentru cele second hand

Nu mai e nevoie sa o spunem, dar acesta este cel mai bun moment pentru iubitorii de masini sport, de vreme ce producatorii auto vin pe piata cu tot felul de modele, care de care mai rapide. In ciuda trendului actual, acela de micsorare, inca mai pot fi cumparate masini cu propulsoare V10 sau V12, dar si multe versiuni cu motoare V8.

Mai mult, in cazul in care preferati motorizarile diesel, exista pe piata modele hatchback, ca VW Golf GTD, sau versiuni SUV rapide, ca Audi SQ7. Ei bine, pe langa aceste modele cu propulsie comventionala, o noua rasa de masini a inceput sa impanzeasca piata auto: masinile sport electrificate.

Mercedes-AMG se afla printre cei care promoveaza acest trend, lansand deja modele ca E53 sau CLS53 care, chiar daca nu sunt vazute ca masini ultra-performante, beneficiaza de mai multa putere, gratie propulsiei hibride.

Citeste continuarea articolului Mercedes-AMG va electrifica toate modelele din gama

Grupul Volkswagen va lansa un numar important de modele noi chiar in acest an. Printre ele se numara un nou VW Golf, un Porsche Cayenne Coupe sau un nou Bentley Flying Spur, dar exista premiere importante si sub marca Skoda sau SEAT.

Sa nu uitam, in acelasi timp, nici de zvonurile legate de un nou Tiguan Couep sau de un nou Arteon Shooting Brake (break, in limba romana!).

Informatia nu a fost, deocamdata, confirmata oficial de producator, dar cele mai noi stiri din presa de specialitate sustin ca vom vedea cele doua versiuni candva la inceputul anului viitor.

Citeste continuarea articolului Zvonuri sau realitate? Se pregateste un nou coupe VW Tiguan? Sau un nou Arteon Shooting Brake?...

Jeep traverseaza la ora actuala o perioada excelenta din punct de vedere al vanzarilor inregistrate pe piata europeana, ceea ce nu poate decat sa ne bucure si pe noi. In 2018, cei de la Jeep au raportat o cifra de vanzari de aproximativ 165.000 de unitati, ceea ce nu este deloc putin daca facem o comparatie cu anul precedent.

In 2017, Jeep inregistrasera un numar de doar 107.000 de comenzi pentru modelele sale. In aceste conditii, cei de la Jeep se uita increzatori la viitorul nu prea indepartat, contextul fiind de data aceasta de partea lor, fara doar si poate!

Dorindu-si probabil sa si profite de aceasta perioada buna pe care o traverseaza, cei de la Jeep au anuntat de curand ca pregatesc lansarea unui nou SUV, lansare care ar urma sa aiba loc chiar in acest an!

Citeste continuarea articolului Jeep anunta extinderea gamei cu un SUV cu sapte locuri

Dupa o perioada aproape interminabila de pregatire a pietii, e momentul sa facem cunostinta cu noul Ford Focus ST. A meritat asteptarea? Noi suntem de parere ca da, cel putin pe hartie!

Un adevarat "fruct interzis" in Statele Unite, noul hatchback al gigantului american este pregatit pentru competitia cu Volkswagen Golf GTI / GTD si de aceasta data, oferind celor interesati oportunitatea unor motoare ceva mai puternice.

Cat de puternice? Specialistii de la Ford sustin ca noile propulsoare ale marcii vin cu 12% mai multi cai putere si cu 17 procente mai mult cuplu-forta decat vechiul Focus ST.

Citeste continuarea articolului 2019 Ford Focus ST: motorizari (benzina si diesel) mai puternice!

Anul 2019 a inceput cum nu se putea mai bine pentru piata auto din tara noastra, statisticile inregistrate in luna ianuarie stand dovada in acest sens. Conform datelor furnizate de cei de la Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, romanii au inmatriculat nu mai putin de 14.000 de masini noi in luna ianuarie.

Asa cum era de asteptat, Dacia este cea mai preferata marca auto in tara noastra atunci cand vine vorba despre masini noi. Vorbim in randurile urmatoare despre toate datele pe care cei de la DRPCIV le-au furnizat la inceputul acestei saptamani!

Asa cum va spuneam si mai devreme, romanii au inmatriculat in prima luna a anului un numar de 13.952 de masini noi, ceea ce reprezinta o veste extrem de buna pentru noi toti. Cifra inregistrata acum este cu nu mai putin de 18.8% mai mare decat cifra inregistrata in luna ianuarie a anului trecut.

Citeste continuarea articolului Inmatricularile de masini noi in Romania au crescut cu 19% in ianuarie

Cand Audi a prezentat noua versiune TT in iulie 2018, poate va amintiti ca marca germana nu a prezentat si varianta de top RS, nici pentru coupe, nici pentru roadster.

Ei bine, in acest moment, cele doua masini se vor bucura de aceleasi imbunatatiri, schimbari oarecum subtile pe care doar un fan le poate descoperi imediat.

Trebuie neaparat sa amintim ca Audi preia deja comenzi pentru aceasta noua generatie. Acasa, in Germania, noul coupe TT RS pleaca de la 67.700 de euro, in timp ce versiunea Roadster pleaca de la nu mai putin de 70.500 de euro.

Citeste continuarea articolului 2019 Audi TT RS Coupe/Roadster: mai frumos, mai impunator!

Tot mai multi cumparatori de autoturisme din Europa se confrunta cu o problema si totodata o alegere extrem de dificil de facut. Multi au un buget limitat pentru achizitionarea unei masini, iar cei mai multi se gandesc de doua ori daca sa aleaga o masina noua mai slaba sau una mai dotata la mana a doua. 

Autocasion, o publicatie spaniola, a facut o clasificarea a modeleleor si a prezentat avantajele si dezavantajele fiecarui model, fiind implicate in comparatiile respectve si cele doua modele Dacia Duster si Dacia Sandero.

Daca ne dorim o masina scumpa trebuie sa ne si permite luxul intretinerii unei astfel de marci celebre.

Citeste continuarea articolului Ce este mai bun? Duster nou sau Renault Kadjar second hand? Sandero nou sau Mercedes-Benz Clasa S vechi de 15 ani

2019 pare sa fie un an interesant si oarecum plin pentru cei de la Audi, gigantul german pregatind mai multe produse, raspandite in aproape tot portofoliul sau.

Am aflat asta dupa o intalnire oficiala la sediul Diviziei spaniole Audi, ocazie cu care a fost prezentat celor prezenti un slideshow extrem de interesant. Astfel, am aflat ca, in al treilea trimestru al anului, ne vom intalni cu urmatoarea generatie A6 Allroad, noua versiune TT RS, dar si cu varianta europeana a lui RS5 Sportback.

Mai mult, acest al treilea trimestru va fi plin de fel de fel de premiere, printre care si noile variante actualizate ale modelelor Q7 si A4. Nu vor lipsi, de asemenea, cateva noi modele electrice sau hibrid E-tron (Q5 E-tron si A7 E-tron), iar familia Q va creste si ea si va include versiunea Q4.

Citeste continuarea articolului Acestea sunt modelele pe care Audi le va lansa in 2019

Christophe Dridi este, asa cum stim cu totii, noul director general au Automobile Dacia, o pozitie extrem de importanta prin care urmeaza sa decida soara producatorului de la Mioveni pentru urmatorii cativa ani. In aceste conditii, Dridi a acordat un amplu interviu in presa romaneasca in acest inceput de an, in care vorbeste despre planurile de viitor pe care le are in noua pozitie pe care o ocupa. Cum pe toti ne intereseaza drumul pe care va merge Dacia in anii urmatori, haideti sa descoperim impreuna ce noutati ne pregateste Dridi si echipa lui de conducere!

Christophe Dridi si-a inceput pledoaria prin a lauda ceea ce se intampla in Romania, spunand ca la noi in tara a gasit locul cu cele mai multe talente, dupa ce pana acum a lucrat in tari importante precum Franta, Japonia, Mexix sau Maroc. De asemenea, Dridi remarca ca la noi in tara se gaseste “tot lantul, de la design, inginerie, testare, productie de masini si componente, cel mai mare centru logistic si divizie comerciala”. Dridi a venit la conducerea Dacia intr-un moment extrem de important, moment in care Renault isi pune mari sperante in ceea ce se va intampla la Mioveni in urmatorii ani.

In primul rand, Renault isi propune in sfarsit ca productia uzinei de la Mioveni sa creasca de la 350.000 la 406.000 de unitati pe an. Acest lucru se va intampla pana la finalul anului 2020, odata cu reinnoirea gamei de modele. Asa cum probabil ca stiti deja, anul urmator trebuie sa ne aduca pe piata noile generatii Logan si Sandero, in timp ce anul 2021 ne va aduce noul Duster facelift.

Citeste continuarea articolului Noul sef Dacia vorbeste despre planurile de viitor: reinnoirea gamei, capacitate de productie marita si noi angajati

2018 a fost un an foarte bun pentru piata auto din Romania. Vanzarile de masini noi au crescut cu aproape 25% in anul recent incheiat, in timp ce vanzarile de masini second hand au inregistrat scaderi.

Potrivit unui raport publicat de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, romanii au achizitionat in 2018 un numar total de 130.919 de masini noi, in crestere cu 23.06% fata de 2017. Avantul este cu atat mai important cu cat avantul s-a vazut si in vanzarilor producatorului autohton Dacia. Din cele peste 130.000 de masini vandute, aproape o treime au fost produse la Mioveni. Mai exact, Dacia a vandut 36.873 de unitati in anul recent incheiat, in crestere cu 23% fata de anul anterior.

Podiumul de pe piata locala este completat de Skoda, care a vandut 11.148 de unitati, in crestere cu 22.32%, si de Renault, care a vandut 10.629 de masini, in crestere cu 37,72%.

Citeste continuarea articolului Vanzarile de masini noi in Romania au crescut cu aproape 25% in 2018
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare