legislatie

Lista stiri si informatii despre legislatie pe Cars.ro

Stiri si informatii despre legislatie

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre legislatie publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre legislatie, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: romania, permis conducere, masina second-hand, diesel, germania, vanzare, rca, casco, asigurari, rovinieta, amenda, taxa auto, amenzi, politia romana, radar

Ti s-a retinut permisul? Ce spune ICCJ despre mentionarea, in procesul verbal, a dreptului de a conduce?

Judecatorii ICCJ (Inaltei Curti de Casatie si Justitie) sunt pusi in fata unei sincope a legii. Chiar astazi s-a ridicat o problema interesanta. In cazul retinerii permisului de conducere, masura ramane in continuare valabila daca in procesul-verbal de contraventie nu este consemnata si masura suspendarii dreptului de a conduce?

Intrebarea in fata careia sunt pusi judecatorii ICCJ este adresata printr-un recurs in interesul legii, in contextul in care practica judiciara primeste mai multe rezolvari, fara o lamurire clara in acest sens.

Pentru a fi admis in recurs, Curtea analizeaza aspecte precum lipsa din procesul-verbal de contraventie a mentiunilor cu privire la suspendarea dreptului de a conduce, intervalul de timp intre suspendarea propriu-zisa si temeiul juridic (care atrage nulitatea relativa a PV-ului, inclusiv in ceea ce priveste masura retinerii permisului).

Citeste continuarea articolului Ti s-a retinut permisul? Ce spune ICCJ despre mentionarea, in procesul verbal, a dreptului de a conduce?

Piata masinilor second-hand din Germania va avea de suferit din cauza interzicerii motoarelor diesel

Poluarea este intalnita la tot pasul. Si nu vorbesc despre mizerii si ambalaje aruncate pe jos si pe langa cosul de gunoi, ci de poluarea agresiva, nociva, cea pe care nu o putem vedea cu ochiul liber, dar o putem simti in analize si in starea noastra de sanatate.

Studiile de peste hotare au ajuns la concluzia ca cea mai buna metoda pentru a reduce gradul de poluare este sa renuntam la una din combustiile de pe automobile, cea mai daunatoarea fiind motorina.

Asadar, Germania a fost prima tara care a anuntat ca are cateva orasele ce au renuntat total la automobilele cu propulsie diesel. Aceasta idee a fost constientizata si mai puternic in urma scandalului Dieselgate pornit de cei de la Volkswagen. In urma lor, scandalul a ramas un nume puternic si toata lumea asociaza Volkswagen cu scandalul emisiilor poluante. Nici Audi nu a scapat de aceasta povara, insa Audi au reusit sa iasa cu bine din tot acest scandal. Volkswagen inca raman pe lista neagra a constructorilor de masini.

Citeste continuarea articolului Piata masinilor second-hand din Germania va avea de suferit din cauza interzicerii motoarelor diesel

Ce este decontarea directa pentru polita RCA si care sunt tarifele pentru acest serviciu?

Decontarea directa este un serviciu nou ce are rol de a asigura recuperarea daunei in cazul unui accident. Asadar, optiunea ce poate fi achizitionata odata cu polita RCA presupune ca in cazul unui accident rutier proprietarul masinii pagubite sa obtina direct de la propriul asigurator suma aferenta recuperarii daunei.

Aceste noi reglementari isi au fundamentul in Legea 132/2017, astfel noua modificare in materie RCA este aceasta optiune ce prevede decontarea directa. Asiguratorii RCA s-au adaptat imediat, fapt pentru care s-a incheiat acordul de reglementare al serviciului (optiunea este deja oferita clientilor la un cost suplimentar).

La o achizitie RCA online, aceasta optiune trebuie bifata in casuta corespunzatoare serviciului, iar pentru cumparare din agentie, este necesara mentionarea in fata brokerului de asigurari. Atentie! Ganditi-va bine inainte de alegerea optiunii, intrucat dupa incheierea unui contract de asigurare standard, fara decontare directa, nu veti mai putea opta pentru acest serviciu ulterior.

Citeste continuarea articolului Ce este decontarea directa pentru polita RCA si care sunt tarifele pentru acest serviciu?

Amenda pentru lipsa rovinietei: cand se va prescrie aceasta?

Aproape de realitate! Aplicarea sanctiunii amenzii contraventionale pentru circulatia fara rovinieta valabila se prescrie daca nu este materializata in termen de 4 luni de la data savarsirii faptei. In urma cu cateva zile am discutat in legatura cu acest aspect, insa pentru cei care au omis articolul precedent, subiectul articolului facea obiectul prescrierii amenzii contraventionale pentru circulatia fara rovinieta in cazul neaplicarii acesteia in termen de 4 luni, ci nu in 6 cum era prevazut anterior.

Mai exact, daca circulam pe drumurile publice cu un automobil fara rovinieta valabila, vom putea fi sanctionati in termen de 4 luni, ci nu in 6 cum era prevazut in vechea legislatie. Legiuitorul obliga astfel organele de constatare si responsabilizeaza autoritatile publice ale Statului, intrucat multi soferi se trezeau cu amenzi ce depaseau cu lejeritate pragul celor 5-6 luni de la data savarsirii faptei.

Astazi, proiectul de act normativ ce prevede aceasta clauza a fost promulgat prin decret prezidential, urmand a fi publicat in Monitorul Oficial al Romaniei. Prin urmare, actul normativ ce vizeaza modificarea si completarea articolului 9 din Ordonanta Guvernului numarul 15 din 2002 referitoare la aplicarea tarifului de utilizare si a tarifului de trecere pe reteaua de drumuri nationale din Romania a fost semnat de catre Presedintele tarii, devenind Legea numarul 60 din 2018.

Citeste continuarea articolului Amenda pentru lipsa rovinietei: cand se va prescrie aceasta?

Intr-un final, dupa lupte seculare cu sistemul si birocratia, procedura pentru recuperarea taxei auto se simplifica. Desi ne aflam in perioada de finalizare a acestui proces, ca urmare a eliminarii taxei auto in anul 2017, reprezentantii Ministerului Afacerilor Interne simplifica procedura privind recuperarea taxei auto prin eliminarea cerintelor referitoare la anexarea la dosar a copiilor cartii de identitate si a certificatului de inmatriculare al autovehiculului

Cu totii stim cat de costisitoare era aceasta procedura si cat timp trebuia alocat pentru recuperarea banilor. Mai mult, dupa depunerea si acceptarea dosarului, platitorii trebuiau sa astepte luni de zile pentru primirea banilor care nici macar nu erau platiti integral, ci in transe.

Mai nou, este imbucurator sa constatam ca taxa auto, rata ce depasea de multe ori valoarea unei masini, poate fi restituita doar in baza unei cereri si a dovezii de plata. Personal si nu numai, aceasta procedura trebuia sa functioneze din momentul intrarii in vigoare a actului normativ ce elimina cele 100 de taxe, ci nu acum, spre finalul procesului de innapoiere a banilor perceputi abuziv.

Citeste continuarea articolului Procedura de recuperare a taxei auto se simplifica! Iata ce trebuie sa faci!

Daca pana acum, la schimbarea proprietarilor unui automobil, raspunzator de taxa stabilita de rovinieta se facea vechiul detinator, Inalta Curte de Casatie si Justitie, in continuare ICCJ, hotaraste in data de 05.03.2018 sa indrepte lucrurile in ceea ce priveste aceasta problema.

Asadar, in cazul in care un automobil isi schimba proprietarul, noul detinator se face raspunzator si va fi sanctionat contraventional pentru circularea pe drumurile publice fara rovinieta si nu vechiul detinator (proprietar) cum era stipulat in trecut.

Cum printre noi exista si cititori straini, este important sa explicam ce este rovinieta. Asadar, aceasta este o taxa de drum ce necesita achitare de catre toate tertele persoane care conduc autovehicule pe drumurile publice din Romania si pe autostrazile (putine la numar) nationale.
In caz contrar, acestia vor fi sanctionati contraventional cu amenda conform Legii 221 din 2016.

Citeste continuarea articolului ICCJ vine cu prevederi noi in ceea ce priveste amenda pentru Rovinieta

Daca va fi de bine sau nu, ramane de vazut, insa lovitura data politistilor este usturatoare. Acestia nu vor mai putea folosi aparatul radar din automobile neinscriptionate. Nici nu vor mai putea apela la locuri cat mai ascunse si ferite de ochii soferilor pentru a-i putea inregistra pe aparataul radar fara ca acestia sa-si dea seama.

Senatul Romaniei adopta miercuri, 07.03.2018, cu 92 de voturi pentru si unul impotriva, propunerea legislativa prin care aparatele radar sa fie instalate exclusiv pe autovehiculele care prezinta inscrisurile si insemnele Politiei Romane.

Propunerea celor 16 deputati si senatori PNL expune diferite motive ale sincopelor actelor normative in vigoare (OUG nr. 195/2002 Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002), printre care si nemultumirea fata de comportamentul si atitudinea agentilor de politie, elementul la care se face referire fiind incapacitatea acestora de a acorda atentia cuvenita preventiei aparitiei evenimentelor rutiere negative.

Citeste continuarea articolului Oficialii merg mai departe cu decizia: aparatele radar stau doar in masinile Politiei Romane inscriptionate corespunzator!

Programul Rabla 2018 vine cu o modificare cruciala. Toate automobilele ce urmeaza sa fie casate trebuie sa aiba ITP valabil. Asadar, automobilele ce nu au o inspectie tehnica periodica valabila in momentul depunerii cererii pentru inscrierea in respectivul program nu vor mai fi acceptate.

Proiectul de act normativ ce se afla in prezent in dezbatere, mai prevede pe langa conditia mai sus mentionata, obligativitatea reprezentantilor firmelor sa inmatriculeze pe numele beneficiarului automobilul ce urmeaza a fi casat.

Programul Rabla 2018 prevede vouchere de pana la 9,000 de lei (bani de la stat) pentru achizitionarea unei masini noi in schimbul celei destinate pentru casat.

Citeste continuarea articolului Program Rabla 2018: daca ITP-ul nu este valabil, masina nu este acceptata in program

Politia Romana nu este cunoscuta doar pentru faptele sale brave, cat si pentru gafele pe care le face. Cred ca nu exista angajat in Politia Romana care sa nu fie trecut pe lista organelor care dau amenzi persoanelor gresite sau care trimit citatii acasa pentru ca ai vandut masini peste hotare… cand tu nu ai calcat niciodata in tarile respective. Ca sa nu mai vorbim despre amenzile scrise gresit.

Chiar daca au si latura lor pozitiva si ne ajuta in multe cazuri, exista momente in care eu personal imi pun semne de intrebare: oare ii aleg special asa ca sa ne faca unele momente mai frumoase, atunci cand citim pe internet despre ei… sau cei care recruteaza o fac pe repede inainte?

Se pare ca in Braila politia a reusit sa faca minuni. In timp ce patrulau facandu-si treaba… au observat o masina in parcarea blocului cu anunturi care exprimau dorinta proprietarului de a vinde masina. Cum asa ceva nu este posibil pe domeniul public, organul abilitat a coborat din masina si a verificat numarul de inmatriculare. Apoi a completat un proces verbal care ne sta dovada ca politistii din Braila chiar au reusit sa invie un mort.

Citeste continuarea articolului Politistii braileni o dau in bara din nou! Iata cui dau amenzi!

Cativa dintre noi au trecut si prin etapa in care suferim un accident. Daca nu stii ce trebuie sa faci, iata cateva sfaturi de care trebuie sa tii cont pentru a nu fi pacalit si pentru a corespunde din punct de vedere legal.

Desi soferii ajung in urma unui eveniment negativ la service cu asigurarea de raspundere civila RCA (obligatorie) sau asigurarea CASCO, acestia nu stiu cum sa procedeze. In primul rand, acestia vor trebui sa acorde o atentie deosebita drepturilor pe care le au, mai ales in calitate de clienti.

ASSAI, Asociatia Societatilor de Service Auto Independente, vine cu o serie de recomandari in sprijinul soferilor pagubiti, intrucat la majoritatea service-urilor reparatiile de calitate la un pret rezonabil sunt tot mai rar intalnite. Asadar, sfaturile ASSAI pentru toti soferii care doresc o reparatie de calitate trebuie sa vizeze urmatoarele aspecte:

 • Solicitarea pieselor avariate sau inlocuite si inapoierea acestora clientilor. Verificarea devizului de reparatie, precum si a facturii reprezinta dovada prin care clientul poate fi indreptatit in ceea ce priveste alocarea banilor pentru interventia propriu-zisa;
 • Solicitarea de catre client a ambalajelor pieselor inlocuite. Acest lucru este util pentru a vedea de unde provin piesele si ce marca sunt;
 • Verificarea codului pieselor. Acestea se pot verifica prin identificarea codurilor pieselor. Asadar, codul identificat pe piesa trebuie sa se identific cu cel cuprins in continutul facturii. Astfel, vom constata provenienta si marca piesei inlocuite;
 • Solicitarea certificatului de garantie. Toate piesele inlocuite detin un certificat de garantie daca sunt achizitionate cu factura. Asadar, chiar si la vopsitorie se emite o factura in baza careia curge un termen de garantie.
Citeste continuarea articolului Ai suferit un accident si trebuie sa-ti repari masina? Tine cont de aceste sfaturi!

Noul Cod Rutier prevede diferite masuri inca din primele luni ale anului 2018, insa pe cat de focalizati am fost pe obligatiile soferilor, pe atat de mult am scapat din atentie si drepturile acestora. Asadar, in prezentul articol vom aborda subiectul ce vizeaza motivele pentru care poti contesta procesul verbal de contraventie incheiat de politist.

Asadar, fie din neatentie, fie din lipsa de profesionalism, politistii pot scapa anumite elemente esentiale ale continutului procesului verbal, creand o portita atunci cand se contesta sau atrangand nulitatea absoluta sau relativa a actului de constatare. Expunerea detaliata a acestor nulitati este cuprinsa de Ordonanta Guvernului nr. 2/2001 - regimul juridic al contraventiilor.

Pe scurt, pentru a nu aborda intregul act normativ, elementele constitutive ale procesului verbal de contraventie vor trebui sa faca obiectul urmatoarelor puncte:

Citeste continuarea articolului Vrei sa contesti un proces verbal? Iata ce trebuie sa stii!

Focul mohnit din curtea Sindicatul Politistior izbucneste masiv, iar banuiala potrivit careia acestia trebuie sa stabilieasca o norma de amenzi este confirmata de un lider de sindicat. Asadar, banuiala soferilor se adevereste, politistii fiind nevoiti sa indeplineasca o norma de amenzi lunar, doar pentru ca sefii sa se poata lauda la bilanturi cu rezultatele agentilor aflati intr-o continua competitie acerba.

Liderul filialei Neamt al Sinicatului Politistilor Europol, domnul agent principal loan Canarau confirma vineri, 23.02.2018, banuielile multor soferi, afirmand ca sefii evalueaza subordonatii in functie de topul de procese-verbale completate de acestia cand se intorc la baza.

Cei mai vizati politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Neamt sunt de la sectiunea de Ordine si Siguranta Publica si de la Politia Rutiera. Acestia sunt evaluati lunar, trimestrial si anual, iar in functie de numarul de amenzi aplicate agentii primesc diferite calificative si bineinteles bani in plus la salariu.

Citeste continuarea articolului Politistii au sau nu norma de amenzi? Iata care este adevarul!

Stim cu totii ca accidentele sunt mai mult o sursa de nervi si neplaceri. Unele dintre ele se rezuma doar la cateva zgarieturi ale masinilor, altele dintre ele, din pacate, sunt soldate cu raniti sau morti.

Cele din urma sunt cele mai grave si iti lasa urme adanci in creier si in suflet, insa cele minore sunt mai mult o sursa de nervi si o pierdere de timp. Tocmai de aceea va sfatuim cat de mult putem sa circulati cu atentie, sa urmati sfaturile noastre pentru vremea rea, dar si pe cele de intretinere a masinii.

Azi vin cu o veste buna pentru soferi: daca esti lovit in trafic, dar ai nevoie de masina si pur si simplu depinzi de automobilul tau, poti inchiria o masina pe care sa o platesti din polita RCA a celui vinovat.

Citeste continuarea articolului Ai suferit un accident rutier, insa ai in continuare nevoie de masina? Poti inchiria una folosind RCA-ul vinovatului!

Registrul national de evidenta a permiselor de conducere, a vehiculelor inmatriculate si a codurilor armonizate aferente acestora este materialul ce urmeaza sa apara in 2018 cu o serie de modificari ce vor fi publicate in Monitorul Oficial al Romaniei in data de 25 februarie 2018, prin actul normativ numarul 15/2018, O.M.A.I. (Ordin al Ministerului Afacerilor Interne).

O.M.A.I. numarul 15/2018 prevede modificari referitoare la stabilirea datelor de identitate a autovehiculelor pe care autoritatile romane vor trebui sa le inscrie in materialul mai sus mentionat. In proiectul Registrului national vor figura informatii privitoare la soferii si proprietarii automobilelor si lista datelor de identificare a autovehiculelor ce necesita inscrierea in Registrul national de evidenta.

Asadar, odata cu realizarea operatiunilor de inmatriculare reglementate de O.U.G. (Ordonanta de Urgenta a Guvernului) numarul 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, datele de identificare ale autovehiculelor vor fi inscrise de autoritatile competente in Registrul mentionat, sub urmatoarele puncte:

 • Numarul de inmatriculare al autovehiculului;
 • Data primei inmatriculari a acestuia;
 • Autovehiculul;
 • Marca acestuia;
 • Tipul (varianta, versiunea);
 • Descrierea comerciala;
 • Numarul de identificare;
 • Masa (element ce cuprinde masa incarcata maxim admisa din punct de vedere tehnic, exceptie facand motocicletele);
 • Masa autovehiculului de serviciu, caroseria si dispozitivul de cuplare sau tractare in exploatare (exceptie facand M1);
 • Perioada de valabilitate (in situatia in care este nelimitata);
 • Data inmatricularii la care face referire certificatul de inmatriculare;
 • Categoria autovehiculului (numai daca este disponibila);
 • Numarul de inregistrare al omologarii de tip;
 • Motorul (capacitatea cilindrica in centimetri cubi, puterea neta maxima in Kilowati, tipul de combustibil utilizat sau sursa de putere);
 • Raportul putere - masa (in kilowati - kilograme), punct valabil doar pentru motociclete;
 • Culoarea unitatii;
 • Numarul de locuri (inclusiv locul conducatorului, dar si cele in picioare);
 • Emisiile de gaze de esapament (CO2 grame per kilogram);
 • Data urmatoarei inspectii tehnice periodice, dar si dovada trecerii inspectiei prezente;
 • Seria cartii de identitate a autovehiculului;
 • Autoritatea emitenta.
Citeste continuarea articolului Registrul national de evidenta auto primeste noi modificari! Iata ce trebuie sa stii daca esti sofer!

Asa cum ne-am obisnuit, taxele, impozitele si banii catre stat sufera schimbari cam in fiecare luna. Daca nu sufera o schimbare drastica, se vorbeste pe marginea acestor subiecte si se propun noi decizii. Cel mai important este sa fim la curent pentru a nu fi prinsi pe nepregatite.

Se pare ca mai nou se va da startul unui impozit special daca esti persoana fizica si daca vrei sa vinzi mai mult de doua autoturisme pe an. Probabil, asa cum v-ati dat seama, aceasta schimbare sau decizie vine in dorinta de a stopa programul full-time al samsarilor care introduc automobile in Romania cu zecile.

Am scris acum cateva saptamani despre parcul auto al tarii si am constatat impreuna ca varsta acestuia este destul de imbatranita. Asta se intampla din pricina dorintelor tot mai mari de a cumpara un automobil… fara sa te gandesti prea mult la urmari.

Citeste continuarea articolului Vanzarea si cumpararea masinilor second-hand in Romania: in curand nu va mai fi atat de usor, mai ales pentru samsari!

In prezentul articol va voi prezenta cele mai importante opt lucruri care au adus schimbari in domeniul auto in anul 2017. Bilantul acestora vizeaza diferite modificari, insa cu totii stim ca cea mai importanta este oficializarea prevederii ce vizeaza restituirea fostelor taxe auto si cea a timbrului de mediu.

Ne-am obisnuit deja cu faptul ca legile se pot schimba de la o zi la alta, asa ca atunci cand apare ceva nou parca nu ne mai ia prin surprindere. 

Schimbarile in zona legislatiei auto din 2017 se continua si in in 2018, asa ca este important sa cunoastem principalele modificari. 

Citeste continuarea articolului Ce schimbari au avut loc in zona legislatiei auto, in 2017? Iata care vor continua si in 2018!

I.C.C.J. (Inalta Curte de Casatie si Justitie) stabileste erorile maxime masurate de aparatele radar, la fel cum sunt reglementate de actele normative in vigoare, dupa masurarea cu un dispozitiv verificat si omologat de diferite autoritati.

Din jurisprudenta, s-a constatat ca sanctiunile contraventionale contestate de soferi pentru depasirea limitelor legale de viteza se pot prevala de marja de eroare legala nerelevata de niciun test in momentul constatarii contraventiei rutiere.

In prezent, pentru evitarea acestor lacune, judecatorii I.C.C.J. prevad verificarea dispozitivelor destinate realizarii acestor inregistrari, prin verificarea si omologarea de diferite autoritati. De acest lucru ar putea beneficia soferii, intrucat in procesul mai sus mentionat politistii nu pot stabili in mod relevant viteza de deplasare a vitezomanilor. Din fericire, acest lucru are loc doar pe timpul desfasurarii acestor verificari.

Citeste continuarea articolului ICCJ descurajeaza soferii vitezomani. Iata ce decid judecatorii!

Cateodata ma aflu la volan si am impresia ca unii dintre soferi chiar nu inteleg cum se foloseste o masina. Departe de mine dorinta de a fi rea sau aroganta, insa unii dintre cei care detin o masina si un permis de conducere sunt soferii de weekend.

Pe langa faptul ca incurca o multime de semne de circulatie, unii dintre ei aleg sa conduca cu o viteza excesiv de mica. Si m-am intrebat daca nu cumva ai putea sa primesti amenda pentru asta sau sa fii cumva sanctionat.

Situatia este cu dus si intors, caci trebuie sa avem in vedere mai multi factori. De exemplu, daca in fata noastra se afla un cetatean care circula cu o viteza mica, iar limita de viteza in localitate este de 50 de km/h, strazile nefiind marcate de limitatoare de viteza care exprime cea mai mica viteza cu care poti rula… nu ai decat sa te enervezi si sa depasesti - desigur, daca este permis - sau sa ai rabdare pana ajungi intr-o zona in care poti sa treci peste soferul visator.

Citeste continuarea articolului Viteza excesiv de mica in trafic: sanctionata sau nu?

Radarul este ceva ce ne sperie. Soferii care au obiceiul de a calca pedala de acceleratie mai mult decat este permis nu-l suporta, cei care merg regulamentar nu au de ce sa se teama. Insa cateodata chiar si cei care au legea in sange mai imping limita de viteza cu cativa kilometri.

Pentru ca politistii si-au dat seama ca soferii se atentioneaza intre ei atunci cand trec pe langa o masina de politie cu radar, au decis in timp sa schimbe tactica si sa monteze, aparte, radar pe masini care nu poarta inscriptii ale Politiei Romane, soferii fiind astfel luati prin surprindere. Doar ca mirajul frumos in care traiesc organele de politie s-ar putea sa se sfarseasca.

Comisia Juridica a Senatului propune ca aparatele de radar sa fie montate doar pe automobile care poarta inscriptiile specifice politiei. 16 deputati si senatori au depus o initiativa care vorbeste despre aparatele de radar montate pe masinile politiei, acestea fiind usor de identificat, renuntandu-se la vechile tactici.

Citeste continuarea articolului Schimbare de situatie: radarul ar putea fi montat exclusiv pe masinile inscriptionate cu insemnele Politiei Romane!

Majoritatea soferilor, in cele mai multe cazuri cei experimentati, dar si cei amatori, s-au intalnit cu situatiile neplacute in care au fost opriti de catre agentii rutieri (Politia Romana). Fie ca au oprit ca la carte, fie ca oprirea s-a materializat prin niste semne sau semnale neconforme cu legislatia in vigoare, acestea au starnit ample discutii in randul soferilor.

Este adevarat, abuzurile din partea organelor de constatare (politie, jandarmerie etc.) curg lant, insa la fel de tare curge si nesimtirea dusa la cote nemarginite a soferilor care mai de care mai… experimentati.

Desi putin dintre noi cunosc legislatia in vigoare exact cum este prevazuta in actele normative, parerile si variantele despre cum trebuie, cum se face sau cum vad ei o oprire nu pot fi aplicate decat de catre agentul de circulatie facand parte din autoritatea Politiei Romane numai in temeiul legii.

Citeste continuarea articolului Oprirea la semnalul politistului: cand si cum se face?
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare