electrice

Lista stiri si informatii despre electrice pe Cars.ro

Stiri si informatii despre electrice

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre electrice publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre electrice, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: diesel, popularitate, cota de piata, hibride, licitatie, tramvaie, timisoara, contract, milioane euro, masini, vanzari, studiu, politie, hybrid, cluj

Cota de piata a masinilor diesel in Europa a ajuns la nivelul anului 2000

Popularitatea masinilor echipate cu motorizari diesel scade din ce in ce mai drastic pe plan european si nu numai, cifrele inregistrate in ultimii ani stand dovada in acest sens. Statisticile ne arata, de exemplu, ca in urma cu numai doi ani, jumatate dintre masinile inmatriculate la nivel european erau masini diesel. Ei bine, in ziua de astazi, procentul masinilor diesel din totalul masinilor inmatriculate a ajuns la sub o treime. In acelasi timp, modelele electrice si hibride continua sa castige teren, in special pe pietele nordice si in tarile vest-europene. Asadar, cifrele ne indeamna parca din ce in ce mai tare sa vorbim despre un sfarsit al erei diesel in lumea auto!

Asa cum stim cu totii, scandalul Dieselgate s-a dovedit a fi o problema uriasa pentru tehnologia diesel. Chiar daca cei de la Volkswagen au trecut in cele din urma peste tot ceea ce s-a intamplat, tehnologia diesel pare sa nu mai aiba vreo sansa in a isi recapata popularitatea la nivel global. Producatorii auto au incercat sa vina cu solutii, din dorinta de a ii convinge pe clienti ca se pot baza in continuare pe tehnologia diesel, insa se pare ca rezultatul este departe de ceea ce s-ar fi dorit. Spre exemplu, producatorii auto au eliminat emisiile de NOx prin implementarea unor solutii alternative de tratare a gazelor de evacuare.

Conform raportului intocmin la finele lunii martie, doar 31.2% dintre masinile inmatriculate in primele trei luni ale anului la nivel european erau echipate cu motorizari diesel. Spre exemplu, in aceeasi perioada a anului trecut, procentul masinilor diesel ajungea la 36.2%. Mai mult decat atat, in perioada ianuarie - martie din 2017, procentul masinilor diesel din totalul masinilor inmatriculate pe plan european era de nu mai putin de 44.8%. Cota de piata de la aceasta ora a masinilor diesel este extrem de scazuta, ajungand chiar la o valoare care a fost atinsa tocmai in anul 2000.

Citeste continuarea articolului Cota de piata a masinilor diesel in Europa a ajuns la nivelul anului 2000

Licitatie pentru tramvaie electrice, la Timisoara. Trei firme se lupta pentru contractul de 100 de milioane de euro

Trei firme din Romania, Turcia si Polonia au depus oferte pentru construirea de tramvaie electrice pentru Timisoara, firma castigatoare urmand sa fie anuntata peste aproximativ o luna.

Licitatia pentru construirea de tramvaie noi la Timisoara, lansata la inceputul lunii februarie si blocata de o contestatie la caietul de sarcini, a fost finalizata. Trei firme s-au aratat interesate: Electroputere VFU Pascani (Romania), Bozankaya Otomotiv Mak (Turcia) si Pojazdy Szynowe Pesa (Polonia).

Licitatia a fost lansata initial pentru 16 tramvaie, iar valoarea contractului este estimata la peste 40 de milioane de euro fara TVA. E prevazuta, insa, o crestere a bugetului pana la 100 de milioane de euro, pentru situatia in care municipalitatea decide sa suplimenteze numarul de garnituri si sa achizitioneze 40 de tramvaie. Tramvaiele ar urma sa fie livrate in loturi de cate sapte si vor intra in circulatie imediat ce vor ajunge in garajul societatii locale de transport.

Citeste continuarea articolului Licitatie pentru tramvaie electrice, la Timisoara. Trei firme se lupta pentru contractul de 100 de milioane de euro

Studiu: vanzarile de masini electrice vor creste cu 40% in 2019

Masinile electrice schimba din temelii piata auto la nivel mondial. Expertii se asteapta ca vanzarile vehiculelor propulsate electric sa creasca cu pana 40% in 2019.

Dupa un an 2018 plin de glorie pe piata masinilor electrice, noul an se anunta si mai bun. In 2018 s-au comercializat peste 1.8 milioane de masini, in crestere cu 70% fata de anul anterior. In 2019, tendinta va fi in continuare una de crestere, iar expertii se asteapta sa fie vandut un numar total de 2.6 milioane de unitati.

Noile cifre arata ca, pana la finalul anului, pe strazile din intreaga lume vor circula un numar de aproape 8 milioane de masini electrice, incluzand aici si mijloacele de transport in comun si vehiculele comerciale care sunt propulsate electric.

Citeste continuarea articolului Studiu: vanzarile de masini electrice vor creste cu 40% in 2019

Politistii din Bucuresti vor avea masini electrice si hibrid. Contract de 330.000 de euro

Inspirati de colegii lor de la Cluj, care vor patrula cu masini electrice, Renault Zoe, politistii din Bucuresti isi vor achizitiona si ei masini electrice si hybrid. Deocamdata, vor fi doar unsprezece astfel de modele, dar Politia Locala plateste o adevarata avere pentru a-i dota pe agenti cu masini prietenoase cu mediul.

Politia Locala Bucuresti vrea sa cumpere zece masini electrice si un vehicul hibrid pentru care este dispusa sa plateasca pana la 1,52 milioane de lei din fonduri bugetare, adica undeva la 330.000 de euro. Institutia asteapta oferte pana pe data de 8 ianuarie 2019.

Pretul masinilor nu este singura conditie pe care o impun autoritatile. In caietul de sarcini se arata ca masinile trebuie sa fie berline cu patru usi, produse in anul 2018 si sa fie albe, negre sau albastre. Din punct de vedere tehnic, masinile trebuie sa aibă cel putin 100 CP si autonomie de 230 de kilometri, iar bateria trebuie sa aiba o capacitate minima de 40 kWh, timp de incarcare completa de cel mult 16 ore si incarcare rapida in 45 de minute.

Citeste continuarea articolului Politistii din Bucuresti vor avea masini electrice si hibrid. Contract de 330.000 de euro

Primaria Cluj-Napoca este prima administra ie publica locala din Romania care doteaza Politia Locala cu masini electrice. Primaria municipiului continua politica de incurajare a utilizarii mijloacelor de transport care sustin o mobilitate urbana durabila . Primele trei autoturisme electrice din dotarea Politiei Locale au fost puse in circulatie la Cluj-Napoca in data de 1 decembrie.

Parcul auto al Politiei Locale s-a innoit cu 3 autoturisme electrice marca Renault Zoe.

„Achizitia a fost posibila prin participarea Municipiului Cluj-Napoca la Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national 2017-2019, respectiv la Programul privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera in transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante si eficiente din punct de vedere energetic 2017-2019.

Citeste continuarea articolului Primaria Cluj-Napoca a cumparat masini electrice pentru Politia Locala
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare