consum alcool

Lista stiri si informatii despre consum alcool pe Cars.ro

Stiri si informatii despre consum alcool

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre consum alcool publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre consum alcool, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: permis conducere, legislatie, condus, amenzi, politia romana

Consumul de alcool la volan este o problema in Romania. Cati soferi au ramas fara permis de conducere in 2018.

Aproape 10.000 de romani au ramas fara carnet in primele 9 luni din 2018 pentru ca dupa ce au consumat alcool s-au urcat la volan. Cei care au fost prinsi de politisti au ramas fara carnetul de conducere pe loc si in ciuda faptului ca numarul este unul destul de mare, autoritatile spun ca numarul este in scadere fata de aceeasi perioada din 2017, dar in continuare destul de mare.

In ciuda faptului ca numarul de carnete suspendate este in scadere, totusi media de 1.100 de premise suspendate lunar pentru consumul de acolo este una ridicata. Pe scurt, in perioada ianuarie-septembrie 9.982 de soferi romani au ramasfara carnet din cauza bauturilor alcoolice si cu siguranta numarul ar fi putut sa fie mult mai mare daca erau prinsi toti cei care consuma alcool si dupa cateva minute se urca la volan.

Reprezentantii Cult Market Research au fost cei care au realizat un studiu sustinut financiar de Ursus Breweries in care au fost alese 1.254 de persoane. 9% dintre cei care au raspuns la aceasta intrebare au recunoscut ca au condus un autovehicul dupa ce au consumat bauturi alcoolice, in timp ce 91% au raspuns ca nu au urcat vreodata bauti la volan.

Citeste continuarea articolului Consumul de alcool la volan este o problema in Romania. Cati soferi au ramas fara permis de conducere in 2018.

Cat alcool putem consuma la volan si in cat timp il elimina corpul?

Consumul de alcool la volan in Romania a devenit o obisnuinta pentru multi dintre soferi, iar acest lucru duce la provocarea unor accidente rutiere grave si face ca multi dintre conducatorii auto sa ramana fara carnet de conducere. Alcoolemia este sanctionata doar contraventional pana la o limita, insa daca testul indica o valoare prea mare se ajunge la problema penala.

Bineinteles alcoolemia se stabileste dupa un test care indica cantitatea de alcool pur consumata, in grame, inmultita cu 0,8, cifra care reprezinta densitatea alcoolului, iar in final totul este impartit la greutatea corporala a persoanei care a consumat alcool.

Conform legislatitiei in vigoare, un sofer care se afla la volan sub influenta bauturilor alcoolice si are o imbibatie alcoolica mai mica de 0,40 mg/l alcool in aerul expirat, se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a V-a de sanctiuni. Pe scurt, ne alegem cu suspendarea carnetului pe 3 luni de zile si o amenda care se incadreaza intre 21 si 50 de puncte.

Citeste continuarea articolului Cat alcool putem consuma la volan si in cat timp il elimina corpul?

Schimbari ce privesc recoltarea probelor biologice care stabilesc nivelul de alcoolemie! Cand incep acestea?

2018 vine cu un val de schimbari pe care toti soferii trebuie sa le aiba in vedere. Dupa foarte multe decizii legate de ITP, verificarile RAR si taxele sub forma de impozit, de data aceasta schimbarea vine din partea Institutului de Medicina Legala Mina Minovici si a Consiliului Superior de Medicina Legala. Schimbarea care vine din partea acestora si ale legatura cu soferii se refera la probele biologice care stabilesc nivelul de alcoolemie.

Noutatea vine cu un dispozitiv special care are rolul de testa alcoolemia posesorilor de permis de conducere. Conform spuselor managerului Spitalului Judetean Satu Mare, Adrian Marc, dispozitivul cu pricina are un pret de 50.000 de euro si este obligatoriu.

Se pare ca toate Serviciile IML din Romania trebuie sa detina o astfel de aparatura. In caz contrar, se poate ajunge la retragerea acreditarii Serviciului de Medicina Legala. Aceasta schimbare se va produce incepand cu luna iunie a anului 2018.

Citeste continuarea articolului Schimbari ce privesc recoltarea probelor biologice care stabilesc nivelul de alcoolemie! Cand incep acestea?

Iata cat alcool pot consuma soferii si in cat timp se elimina acesta din organism

Un pahar de bere n-a omorat pe nimeni! E perfect adevarat, insa principiul asta nu se aplica daca dupa ce ai baut te urci la volan - cele mai multe dintre accidente se produc pe fondul consumului de alcool. Trebuie sa stii ca in Romania soferii nu au voie sa bea deloc alcool. Scuzele de genul ”am baut un singur pahar de bere” nu il vor convinge pe agentul de la Rutiera sa te ierte.

Pana intr-un punct, consumul de alcool este sanctionat doar cu amenda. De la un punct incolo insa… te alegi cu dosar penal. Concret, o alcolemie de pana la 0,40 mg/ litru alcool pur in aerul expirat se sanctioneaza cu amenda de la 21 la 50 de puncte si suspendarea permisului pentru 6 luni. Daca ai baut mai mult, atunci poti ajunge si sta dupa gratii pana la 5 ani. Daca ai noroc… te alegi doar cu o amenda penala. Insa oricum o dai, vei avea dosar penal.

Daca ajungi in aceasta situatie esti obligat sa mergi la spital, insotit de politist, pentru recoltarea de probe biologice. Este important sa ajungi acolo cat mai repede. Daca nu, se poate stabili retroactiv, asa ca oricum nu scapi de corvoada asta. Oamenii legii au nevoie de concentratia exacta de alcool in sange, iar pentru asta ti se recolteaza probe biologice.

Citeste continuarea articolului Iata cat alcool pot consuma soferii si in cat timp se elimina acesta din organism
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare