amenzi

Lista stiri si informatii despre amenzi pe Cars.ro

Stiri si informatii despre amenzi

Citeste cele mai noi stiri si informatii despre amenzi publicate pe Cars.ro! Vezi comentarii si poze despre amenzi, pe Cars.ro!

Te-ar putea interesa: itp, romania, taxi, bucuresti, razboi, primarie, parcari, sofer, italia, politie, razie, circulatie, anulare, inmatriculari, pietoni

Cate masini circula fara ITP pe drumurile publice? Iata ce spun autoritatile!

Aproape de mijlocul anului trecut, soferii romani erau atentionati cu privire la noile modificari intrate in vigoare la Ordonanta de Urgenta a Guvernului cu nr. 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice. Asa cum mai mult ca sigur ca stiti cu totii la acest moment, acele modificari aveau sa aduca noi reglementari in vigoare cu privire la masinile care circulau pe drumurile publice fara ITP valabil.

Mai exact, incepand cu data de 20 mai 2018, intra in vigoare suspendarea de drept a inmatricularii unui vehicul in situatia expirarii sau anularii a ITP ori a netranscrierii inmatricularii masinii de catre noul proprietar in termen de 90 de zile de data dobandirii dreptului de proprietate.

Ei bine, toate bune si frumoase pana la acest moment. In mod normal, orice responsabil ar intelege importanta ITP-ului si s-ar conforma noilor reglementari intrate in vigoare. Insa, se pare ca un numar foarte mare de soferi nu a fost interesat de aceste noi prevederi introduse in Ordonanta de Urgenta mentionata in randurile anterioare. Pentru a se convinge de cum sta situatia la momentul actual, cei de la DRPCIV au pus la cale o verificare la scara larga a tuturor vehiculelor din tara noastra, pentru a vedea daca aceasta prevedere a fost inteleasa asa cum trebuie de toata lumea sau nu.

Citeste continuarea articolului Cate masini circula fara ITP pe drumurile publice? Iata ce spun autoritatile!

Primaria Capitalei porneste razboiul cu taximetristii. Ce li se pregateste

Plangerile tot mai dese din partea clientilor i-au determinat pe oficialii din Primaria Capitalei sa ia masuri impotriva taximetristilor care refuza curse sau care negociaza tariful. Vizati sunt in principal acei soferi care isi fac serviciul in Centrul Vechi.

Pentru a controla traficul rutier, dar mai ales pentru a-i opri pe taximetristii speculanti, Primaria Capitalei a decis sa introduca in Centrul Vechi aparate touch-screen de pe care se pot comanda taxiuri. Acestea vor fi instalate la intrarea pe strada Selari - „La bariera", cum stiu toti cei care merg in Centrul Vechi al Bucurestiului. Un astfel de sistem este implementat in acest moment in Aeroportul Henri Coanda si a ajutat enorm la disparitia taxiurilor cu probleme.

In plus, taxiurile nu vor mai avea voie sa stationeze in zona de pe strada Selari, acolo unde se insirau de obicei. Masinile vor trebui sa stea in zone special amenajate, cum este alveola din fata magazinului Unirea. După ce primeste comanda, taxiul poate sa merga sa preia clientul.

Citeste continuarea articolului Primaria Capitalei porneste razboiul cu taximetristii. Ce li se pregateste

Primaria Bucuresti cumpara autospeciale cu ajutorul carora va ridica masinile parcate neregulamentar

Locurile de parcare reprezinta o problema importanta pentru toate marile orase ale tarii noastre, in special pentru Bucuresti. Mai exact, lipsa locurilor de parcare reprezinta cea mai mare problema. Chiar si daca acestea lipsesc cu desavarsire in multe zone ale Capitalei, administratia locala pare ca le-a pus gand rau celor care parcheaza neregulamentar de acum incolo.

In acest sens, Compania Municipala Managementul Transportului Bucuresti SA a demarat procesul de cumparare a sase autospeciale care sa deserveasca ridicarii masinilor parcate neregulamentar. Valoarea achizitiei pentru cele sase autospeciale se ridica la nu mai putin de trei milioane de lei, fara TVA inclus.

Caietul de sarcini prevede ca furnizorii au obligatia de a furniza un numar de sase autospeciale pentru ridicarea rapida a autovehiculelor. Acest lucru este necesar pentru prestarea activitatii de ridicare, tractare si transport a masinilor stationate neregulamentar sau a acelor masini abandonate pe drumurile publice sau pe domeniul public. De asemenea, autospecialele cu platforma si sistem de incarcare liftant lateral trebuie sa asigure ridicarea in siguranta a autovehiculelor pe roti stationate neregulamentar pe carosabil, trotuar sau spatii verzi.

Citeste continuarea articolului Primaria Bucuresti cumpara autospeciale cu ajutorul carora va ridica masinile parcate neregulamentar

Roman amendat in Milano din cauza numerelor de inmatriculare. Suma imensa pe care trebuie s-o plateasca

Un roman a primit o amenda uriasa la Milano, conform noului cod rutier din Italia. Soferul a fost sanctionat pentru ca are mașina înmatriculata in Romania. Mai mult, el risca sa isi piarda si automobilul. Momentan romanul nu mai poate circula cu masina si are doua optiuni pentru a nu o pierde: fie o înmatriculeaza in Italia, fie o duce in Romania.

Potrivit ziarului Corriere della Sera, romanul este primul sofer amendat in Milano după noul cod rutier italian, care prevede sanctiuni foarte mari. O astfel de sanctiune poate ajunge insa pana la 2848 Euro, spune Il Giornale. Soferul a fost oprit de politia din Milano pe 4 ianuarie, la un control, transmite presa locala.

Potrivit articolului 93 din Codul Rutier italian, intrat în vigoare pe 4 decembrie, se interzice, cu anumite exceptii, celor care au rezidenta în Italia de peste 60 de zile sa circule cu un autovehicul inmatriculat in strainatate. 

Citeste continuarea articolului Roman amendat in Milano din cauza numerelor de inmatriculare. Suma imensa pe care trebuie s-o plateasca

Politistii bucuresteni au organizat sambata seara o raza de amploare pe raza Capitalei. Nu mai putin de 114 soferi au fost trasi pe dreapta din cauza nerespectarii regulilor de circulatie, iar totalul amenzilor a ajuns la aproape 14.000 de euro.

Brigada rutiera din Capitala a fost pusa pe fapte mari in prima noapte a weekendului. Au iesit sa faca curatenie pe strazile din Bucuresti si nu putini au fost cei care le-au cazut in mana. In total, politistii au amendat 114 soferi care incalcasera regulile de circulatie, iar cuantumul amenzilor s-a ridicat la 64.000 de lei (13.700 de euro).

Cei mai multi dintre soferii opriti trecusera pe culoarea rosie a semaforului, ori au depasit viteza legala de 50 km/h. De asemenea, au fost descoperiti cinci soferi care consumasera bauturi alcoolice sau droguri inainte de a se urca la volan, iar pe numele lor au fost deschise dosare penale.

Citeste continuarea articolului Razie de amploare in Bucuresti. Amenzi de 14.000 de euro in doar cateva ore

Functionarii de la serviciul "inmatriculari auto" au anulat automat inmatricularea a zeci de mii de masini din cauza lipesi ITP-ului valid. 

Astfel, mașinile care nu aveau Inspectie Tehnica Periodica au ramas fara drept de circulatie pe drumurile publice, conform prevederilor Ordonanței nr. 14/2017, care a adus o serie de modificari in Codul Rutier, printre care si suspendarea inmatricularii.

Cum ti se poate suspenda automat certificatul de inmatriculare al masinii?

Citeste continuarea articolului Soferii risca amenzi uriașe! Zeci de mii de masini au fost suspendate de la inmatriculare in ultimele luni

Noul Cod Rutier a intrat in vigoare la 1 ianuarie, iar printre schimbari se regasesc cateva prevederi pentru pietoni. Noua legislatie spune inclusiv pe unde trebuie sa mearga acestia, daca trotuarele sunt ocupate de masini.

Pietonii nu au fost ocoliti de schimbarile din noul Cod Rutier. Legislatia intrata in vigoare la 1 ianuarie prevede amenzi uriase pentru cei care merg pe jos, daca nu respecta anumite reguli. Vor fi sanctionati cu amenzi din clasa I de sanctiuni, adica vor primi doua sau trei puncte-amenda. in conditiile in care punctul-amenda are valoarea, in acest an, de 145 de lei, ei risca o amenda cuprinsa intre 290 si 435 de lei.

Astfel, pietonii sunt obligati, atunci cand sunt in trafic, sa circule pe trotuare sau, daca acestea nu sunt disponibile in respectiva zona, ori sunt ocupate de masini, sa circule pe acostament, adica pe marginea drumului. Problema este ca acostamentul este, in cele mai multe cazuri, lat de numai cativa milimetri, ori nu este amenajat in niciun fel. Nu conteaza, vor spune politistii!

Citeste continuarea articolului Noul Cod Rutier 2019. Amenzi uriase pentru pietoni daca nu respecta aceste obligatii!

Patru parlamentari au depus la Senat in luna decembrie un proiect de lege care prevede ca perioada suspendarii permisului de conducere sa nu poata fi marita in cazul in care soferul contesta actiunea. Proiectul de lege a fost initiat de deputatii PNL Florin Roman, Ioan Balan si Laurentiu Leoreanu si de deputatul PMP Petru Movila. Aceasta modificare ar urma sa completeze Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice. Mai exact, este vorba despre doua aliniate noi pe care cei patru deputati le propun.

Primul aliniat propus prevede faptul ca in cazul in care titularul dreptului de a conduce contesta procesul verbal de contraventie la o instanta competenta, perioada de supendare a dreptului de a conduce sa nu poata fi majorata pana la epuizarea tuturor cailor de atac, fie ordinare, fie extraordinare. Prevederea specifica faptul ca este vorba despre o exceptie care ar urma sa se faca de la regulile instituite prin normele cuprinse in cadrul Art. 103, alin. 7.

In continuare, cel de-al doilea aliniat despre care vorbim prevede ca obligatia de a preda permisul de conducere curge de la data comunicarii de catre Serviciul Rutier Judetean, in scris, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Obligatia va fi indeplinita dupa ce este primita Hotararea Judecatoreasca, ultima pronuntata, care confirma mentinerea duratei de suspendare a dreptului de a conduce, conform procesului verbal de contraventie contestat.

Citeste continuarea articolului Proiect de lege: perioada suspendarii permisului de conducere nu poate fi marita daca procesul verbal este contestat

Ziua de 29 decembrie a adus un adevarat record pentru Politia Romana. Oamenii legii au anuntat ca au retinut nu mai putin de 350 de permise si au dat amenzi in valoare de 1.8 milioane de lei.

"Politistii au intervenit la aproape 2.900 de evenimente la care au fost solicitati pentru a oferi ajutor celor aflati in nevoie sau pentru a mentine siguranta publica. De asemenea, politistii au aplicat 4.815 sanctiuni contraventionale unor persoane care au incalcat normele sociale si au retinut permisele a 350 de soferi care puneau in pericol siguranta celorlalti participanti la trafic", se arata intr-un comunicat emis de Politia Romana.

Peste 8.500 de politisti au fost implicati, la nivel national, in actiunile din data de 29 decembrie. Vorbim despre un total de aproape 3.000 de incidente, marea majoritate semnalate de cetatenii romani, la numarul unic de urgente 112. In urma investigatiilor au fost consemnate un numar total de aproape 700 de infractiuni, 182 de persoane fiind surprinse in flagrant delict. De asemenea, au fost depistate 13 persoane urmarite national sau international.

Citeste continuarea articolului Amenzi de 1,8 milioane de lei si 350 de permise retinute, intr-o singura zi

Ministerul Finantelor a anuntat ca, de la 1 ianuarie, toate amenzile vor fi platite intr-un cont unic, indiferent ca este vorba despre amenzi de circulatie sau altfel de amenzi. In plus, de la inceputul anului viitor, cei care sunt descoperiti cu nereguli isi pot plati amenzile si online.

Noul proiect are ca scop simplificarea sistemului prin care sunt adunate amenzile, unul extrem de greoi pana acum. Autoritatile spera ca, astfel, sa creasca si rata de achitare a amenzilor.

Conform oficialilor din Ministerul Finantelor, noul sistem presupune doua conturi, unul pentru persoanele fizice cu domiciliul in Romania si unul pentru persoanele fizice cu domiciliul in afara tarii.

Citeste continuarea articolului Surpriza pentru soferi. De la 1 ianuarie, amenzile vor fi platite intr-un cont unic

Politia a anuntat ca legea circulatiei va deveni mult mai strica. Autoritatile ar putea aplica o lege prin care poti fi parat la politie pentru orice fel de abatere, dar pe baza inregistrarilor video, de la camerele de pe bord ale altor soferi. Nici nu veti afla cine v-a parat. 

Aceste masuri drastice se cer din cauza violentei in trafic si a a incalcarilor voite a regulilor de circulatie mult prea numeroase. Deputatul Mihai Botez a depus acest proiect legislativ care da posibilitatea oricarui sofer sa divulge infractiunile si contraventiile din trafic folosit doar inregistrarile camerilor video de pe bord. Daca legea va fi adoptata, politistii vor fi obligati sa ia drept dovezi aceste filmari, daca nu sunt trucate sau alterate in post-procesare. 

Asadar, daca ai montat o camera video pe bord si vei surprinde un accident sau o infractiune, bataie intre soifer, etc., vei putea sa atentionezi politia, in baza filmarilor inregistrate cu camera de pe bord. 

Citeste continuarea articolului Soferii romani sunt avertizati! Pot primi amenzi urase chiar daca nu sunt prinsi de politie!

Uniunea Europeana acorda o atentie tot mai mare problemei legate de emisiile de CO2 si a fixat anumite tinte pentru anul 2020. Desigur, termenul nu este unul foarte indepartat, iar unii producatori auto se confrunta cu anumite probleme in acest sens. Mai exact, acestia reclama faptul ca tintele nu sunt deloc usor de atins intr-un interval atat de scurt.

Spre exemplu, Grupurile Volkswagen, Fiat-Chrysler si Peugeot-Citroen sunt cele mai expuse din acest punct de vedere. Iar asta inseamna ca toate aceste grupuri pot primi niste amenzi uriase in cazul in care nu reusesc sa se incadreze sub limita tintelor fixate!

Asa cum stim deja cu totii, oficialii Uniunii Europene au votat ca tinta de emisii de CO2 pentru anul 2020 sa fie de maximum 95 de grame pe kilometru. Aceasta tinta se va masura la nivel de gama, ceea ce usureaza intr-un fel munca producatorilor auto.

Citeste continuarea articolului Multi producatori auto risca amenzi uriase daca nu respecta tintele de emisii din 2020

Politia rutiera face din cand in cand controale de rutina. Pe langa verificarea legalitatii actelor, se mai verifica si accesoriile pe care nu vrem sa le folosim vreodata, adică o trusa de prim ajutor, doua triunghiuri reflectorizante si un stingator de incendiu.

In cazul in care va lipseste unul dintre aceste acessorii puteti primi o sanctiune cu patru sau cinci puncte-amenda, asfel ca amenda va fi de 590 de lei sau de 725 de lei.

Conform Ordinului nr. 987/2007 pentru aprobarea continutului minim al trusei sanitare auto:

Citeste continuarea articolului Capcana din masina! Detaliul pe care soferii il ignora si le poate o aduce o amenda de 750 de lei

Un sofer teribilist a produs panica, miercuri seara, pe strazile din Bucuresti. Tanarul, despre care politistii au dezvaluit apoi ca era minor si ca nu avea permis de conducere, a incercat sa scape de oamenii de ordine, dar a sfarsit cu masina intr-un gard.

Tanarul a fost tras pe dreapta pentru un control de rutina in trafic, pe Strada Jean Steriade. Cum nu avea permis de conducere, fiind minor, acesta a incercat sa scape de politisti. A calcat acceleratia si a fugit. Oamenii legii au plecat imediat pe urmele lui, intr-o urmarire ca in filme.

Totul s-a terminat dupa cativa kilometri, la intersecţia strazilor Gura Crivatului si Gura Calitei, cand politistii au incercat o manevra, de asemenea, desprinsa parca din "Fast and Fourious". Oamenii legii au acrosat autovehiculul condus de tanar, in incercarea de a-l face sa opreasca. Panicat, soferul a scapat masina de sub control si s-a oprit in gardul unei case. Nici politistii nu s-au descurcat mai bine sa tina sub control masina si au proptit-o intr-un stalp de iluminat. Vestea buna este ca nicio persoana nu a fost ranita.

Citeste continuarea articolului Urmarire ca in filme pe strazile din Bucuresti. Cum s-a terminat totul pentru soferul minor!

Cum v-am mai demonstrat in nenumarate randuri in trecut, pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne poate fi adevarata sursa de binedispozitie. Ultima postare a MAI cu siguranta va va provoca hohote de ras.

Politistii au postat pe pagina lor de Facebook un mesaj primit recent de la un tanar sofer din Calarasi, pe nume Catalin.

"Buna ziua. Cam la ce amenda ajung daca merg cu 190 km/h pe un drum national, fara documentele mele si ale masinii, aflat si sub influenta substantelor interzise?", a fost mesajul postat de Catalin.

Citeste continuarea articolului Mesajul unui sofer catre politisti: La ce amenda ajung daca merg cu 190 km/h, fara documente si sub influenta drogurilor? Ce au raspuns acestia.

Romania este tara tuturor posibilitatilor, spune o vorba din popor. De asta s-a convins si un sofer al Serviciului de Ambulanta din Vaslui, care s-a trezit amendat si cu permisul luat, dupa ce a depasit viteza legala in timpul unei urgente medicale. Cazul dateaza din luna iulie, dar abia acum si-a aflat vasluianul sentinta.

In urma cu aproape jumatate de an, Liviu Mihalache a fost tras pe dreapta de un echipaj de politie pentru depasirea vitezei legale. In toata tara era activat Codul Rosu de canicula, iar ambulantierul nostru trebuia sa duca urgent un transport de sange si plasma la Iasi. Cum sefii l-au dotat cu o masina cu aerul conditionat stricat, soferul a fost nevoit sa depaseasca viteza legala. Acest lucru nu i-a impresionat insa pe politisti, care i-au aplicat o amenda de 580 de lei si i-au suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile.

Soferul a incercat sa isi caute dreptatea in instanta, iar judecatorii i-au dat dreptate in prima faza.

Citeste continuarea articolului Ambulantier amendat si cu permisul suspendat pentru o urgenta medicala

Obtinerea permisului de conducere este un vis pentru multi dintre tinerii din ziua de astazi. Si nici nu avem de ce sa criticam acest lucru, cu totii stim cat de dornici eram si noi candva sa conducem cat mai curand masina. Ei bine, se pare ca la fel de nerabdator a fost si un tanar german in varsta de 18 ani! Insa, acesta a fost atat de entuziasmat de noua pozitie de a sta la volan incat a uitat tot ce a invatat in timpul scolii pentru obtinerea permisului. In aceste conditii, acesta a ramas fara carnetul mult visat dupa nici macar o ora dupa ce l-a primit!

Ei bine, putem spune ca tanarul german a reusit un adevarat record in acest sens. Acesta a ramas fara carnet dupa numai 49 de minute dupa ce l-a primit. Acum probabil ca va intrebati ce a putut sa faca personajul nostru atat de grav incat sa ii fie suspendat permisul!

Acesta a fost prins conducand cu o viteza de 95 km/h intr-o zona in care viteza este limitata la doar 50 km/h. Asadar, entuziasmul ca entuziasmul, insa in acest caz putem vorbi fara doar si poate de o oarecare doza de teribilism pe care germanul a avut-o. Sa conduci cu o viteza dubla fata de limita legala admisa poate demonstra foarte simplu ca cel in cauza nu este pregatit de responsabilitatea conducerii unei masini!

Citeste continuarea articolului Ramas fara permis dupa nici o ora de la obtinerea lui

Conducatorii auto din Romania risca amenzi mult mai mari pentru abaterile pe care le considera minore, conform unor modificari pe care legislatia romana le-a adoptat. Multi dintre ei au avut surpriza de a afla ca vor incasa amenzi mai mari pentru faptul ca asculta muzica data tare in masina sau pentru nesemnalziarea in momentul in care schimba directia de mers.

Acest gen de amenzi sunt considerate minore de multi soferi si sunt incalcat cu regularitate, insa cu toate aste amulti risca amenzi imense.

Una dintre cele mai dese sanctiuni pe care le pot primi soferii sunt cele pentru lipsei de vizibilitate in zona placutelor de inmatriculare. Multi dintre soferi merg cu placutele de inmatriculare acoperite de mizerie, iar in acest caz se pot trezi cu o amenda din clasa I de sanctiuni si ar putea scoate din buzunar intre 290 si 435 de lei.

Citeste continuarea articolului Politia Romana anunta amenzi mai mari pentru abaterile minore

Localitatea a reușit să intre în istorie cu un record greu de egalat. În numai două săptămâni a emis un număr total de 58.568 de amenzi de circulație, datorită unei singure camere radar. Toate acestea s-au intamplat in localitatea italiană Pieve di Teco.

Problema vitezomanilor i-a măcinat mult timp pe consilierii locali din micuța localitate italiană. Sătui de șoferii care nu respectau regulile de circulație, aceștia au decis să monteze o cameră radar. Două săptămâni au fost de ajuns pentru ca oficialii să își dea seama că au luat o decizie foarte bună. În această perioadă, camera a surprins nu mai puțin de 58.568 de situații de depășire a vitezei legale. Cu atât mai interesant este faptul că localitatea are în jur de 120 de locuitori, potrivit ultimului recensământ din Italia.

Primarul din Pieve di Teco, Alessandro Alessandri, s-a declarat extrem de entuziasmat de rezultate. Nu numai că ilegalitățile surprinse vor aduce o sumă importantă de bani în vistieria localității, dar acum e sigur că vitezomanii își vor tempera pornirile atunci când vor mai traversa localitatea. El a mai dezvăluit că cea mai mare viteză surprinsă de radar a fost de 135 km/h, în condițiile în care limita de viteză în localitate este de 50 km/h. Altfel, media a fost de 100 km/h.

Citeste continuarea articolului Localitatea in care s-au dat aproape 60.000 de amenzi, in doua saptamani, cu o singura camera radar

Un tânăr din Germania a reușit performanța de a rămâne fără permis, după numai 49 de minute după ce a intrat în posesia lui.

Incidentul s-a petrecut în orașul Hemer, unde polițiștii au oprit în trafic un șofer care circula cu viteza de 95 km/h, de aproape două ori mai mult decât viteza maximă admisă pe acel sector de drum.

Nu mică le-a fost surprinderea oamenilor legii când au descoperit că șoferul, în vârstă de 18 ani,avea permisul eliberat în aceeași zi. După mai multe săpături, au aflat că tânărul primise permisul în urmă cu mai puțin de o oră. Mergea într-un oraș învecinat împreună cu câțiva prieteni, pentru a sărbători evenimentul.

Citeste continuarea articolului Cum si-a pierdut un tanar permisul de conducere in mai putin de o ora de la examen
Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare