Zonele din Bucuresti unde masinile vor fi interzise pe timpul starii de alerta. Masura se aplica din 23 mai

Primaria Capitalei a decis transformarea mai multor strazi din Bucuresti in zone pietonale, in fiecare sambata si duminica, pe perioada starii de alerta.

Zonele din Bucuresti unde masinile vor fi interzise pe timpul starii de alerta

Decizia a fost luata de autoritati pentru a evita supraaglomerarea parcurilor din Capitala. Asadar, bucurestenii se vor putea plimba in sapte noi zone pietonale, pe perioada weekendului.

Una dintre masurile de relaxare luate in stare de alerta a fost redeschiderea parcurilor. Pentru a veni in sprijinul cetatenilor si a evita supraaglomerarea locurilor verzi, conducerea Primariei a decis interzicerea circulatiei masinilor in mai multe zone din Bucuresti, in fiecare sambata si duminica, intre ora 8.00 si 22.00. 

Citeste si: Cum trebuie sa procedezi, de fapt, atunci cand iesi din localitate in timpul starii de alerta. Cum trebuie sa comunici cu politistii de la Rutiera

 

Masinile vor fi interzise din 23 mai

Masura va fi implementata din 23 mai si va fi valabila doar pe durata starii de urgenta. Bucurestenii se vor putea plimba cu bicicleta, rolele sau trotineta in zonele pietonale instituite, insa nu vor exista magazine mobile sau tonete cu produse alimentare.

“Aceasta masura se aplica doar pe durata starii de alerta. Este o decizie temporara si vine ca o alternativa importanta pentru cei care vor sa faca miscare. Iar cum am observat deja ca parcurile au devenit aglomerate in ultima saptamana, bucurestenii vor avea aceasta varianta de a face miscare in aer liber”, au comentat pentru Libertatea reprezentantii Primariei, potrivit Libertatea.

Autoritatile au anuntat ca traseele STB nu vor avea de suferit in perioada weekendurilor. Singura linie deviata va fi 361, ce circula intre Piata Unirii 2 – Palatul Parlamentului si pana la Complexul Comercial Baneasa.

 

Zonele din Bucuresti inchise pentru masini in weekend

– Zona 1 – strada Polona (de la bd. Dacia) – strada A.D. Xenopol – strada Dionise Lupu – strada C.A. Rosetti – strada J.L. Calderon (de la strada C.A. Rosetti) – strada I.L. Caragiale – strada Icoanei – strada A. Vlaicu

– Zona 2 – Calea Victoriei (de la bd Regina Elisabeta) – strada Eforie – strada Domnita Anastasia – strada ing. A Saligny – Splaiul Independentei

– Zona 3 – bd Eroilor – Eroii Sanitari – piata Operei – strada Dr. J. Lister – strada Dr. Gr. Romniceanu

– Zona 4 – strada E. Quinet (de la strada Academiei) – strada Biserica Enei

– Zona 5 – bulevardul Dacia – bulevardul N. Balcescu – strada G. Enescu – Calea Victoriei

– Zona 6 – strada G. Enescu – N. Golescu – Calea Victoriei – strada C.A. Rosetti – bulevardul N. Balcescu

– Zona 7 – bulevardul Unirii (intre Piata Constitutiei si locala de vest a pietei Unirii).

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM ITI DAI SEAMA CA AI O CUTIE DE VITEZE DEFECTA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter