Zeci de protestatari au atacat cu pietre o ambulanta, la Braila

Moartea unei tinere de 19 ani a provocat proteste de strada, in Braila.

O ambulanta a fost atacata cu pietre, vineri seara, de catre protestatarii stransi in fata Spitalului Judetean din Braila. In autospeciala se aflau in acel moment doi pacienti si o asistenta medicala. Nimeni nu a fost ranit, desi pietrele au spart un geam lateral al ambulantei.

Seria de proteste a inceput dupa decesul unei tinere de 19 ani, Ana Maria Paduraru, care si-a dat viata la o luna dupa ce a nascut, pentru ca doctorii au uitat in ea un fragment de placenta. Tanara a facut septicemie si, desi prezenta semne ca se simtea rau, medicii au trimis-o acasa cu un diagnostic gresit.

Reprezentantii Serviciului Judetean de Ambulanta au reactionat dupa incidentele de vineri seara, spunandu-le protestatarilor ca isi indreapta nervii catre cine nu trebuie.

"Toata aceasta campanie impotriva Ambulantei este sterila, neavenita si neadevarata. S-a spus pe posturile TV ca ambulanta nu a dus bolnavul unde trebuie, fapt care nu este adevarat. Totdeauna ducem bolnavul de la domiciliu la UPU, unde este investigat, apoi trimis unde se considera ca e necesar. Nu ambulanta greseste, il ducem unde decide Spitalul Judetean. Nu cred ca meritam asemenea atitudine, de a fi atacati. Se face o confuzie! Toti intelegem situatia grava si dureroasa, dar de aici pana la a distruge si a impiedica sa-i ajutam pe altii e cale lunga. Nu meritam sa fim blamati intr-o situatie in care nu suntem vinovati", a declarat medicul Viorica Iuga, managerul Serviciului de Ambulanta Judetean, potrivit debraila.ro.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter