Yandex anunta o flota de 1.000 de masini autonome in urmatorii doi ani

Rusii de la Yandex anunta planuri mari pentru perioada urmatoare, urmand sa investeasca sume considerabile in extinderea flotei de masini autonome.

Yandex anunta o flota de 1.000 de masini autonome in urmatorii doi ani

Mai exact, acestia isi doresc sa ajunga la o flota de 1.000 de automobile autonome, ceea ce nu este deloc putin la acest moment. Compania ruseasca este prezenta si in tara noastra de cateva luni prin aplicatia de ride-sharing Yango.

Desi la ora actuala cel mai mult se vorbeste despre masinile electrice, nu trebuie sa neglijam deloc nici masinile autonome. Conform specialistilor de pe piata auto, nu mai este nevoie decat de cativa ani pentru a vedea masinile autonome ca o parte a realitatii cotidiene de pe sosele.

La ora actuala, rusii de la Yandex au aproximativ 30 de masini autonome pe strazile din Moscova, desfasurand tot felul de teste. Fiind vazuti drept un rival puternic pentru americanii de la Google, cei de la Yandex isi propun sa investeasca masiv in aceasta directie in urmatorii ani.

Pentru inceput, rusii isi doresc extinderea testelor cu masini autonome. In acest context, oficialii Yandex vorbesc deja despre un numar de 100 de modele autonome care vor urma sa faca parte din flota de testare pana la finalul acestui an.

Insa planurile sunt mult mai mari decat atat, cei de la Yandex anuntand ca isi doresc ca in cele din urma sa ajunga la o flota care sa contina nu mai putin de 1.000 de automobile autonome.

Conform informatiilor care au aparut pana la ora actuala, acest obiectiv ar urma sa fie atins pana peste doi ani, ceea ce inseamna ca nu va fi deloc o misiune usoara pentru rusii de la Yandex. Termenul de doi a fost avansat intr-o declaratie oficiala chiar de unul dintre oamenii importanti din conducerea Yandex, si anume Dmitry Polishchuk, directorul diviziei de vehicule autonome din cadrul companiei rusesti.

Avand in fata aceste informatii despre planurile pe care le au cei de la Yandex, este de la sine inteles ca rusii isi doresc sa recupereze distanta pe care o au fata de Waymo, divizia de masini autonome a americanilor de la Google.

Potrivit informatiilor pe care le au cei de la agentia de presa Reuters, costul de dezvoltare al unei masini autonome pentru Yandex este de aproximativ 98.000 de dolari per unitate. Astfel, costurile au scazut semnificativ de la primul prototip de acest fel, care a costat nici mai mult, nici mai putin de 141.000 de dolari.

Alte recomandari Cars.ro
Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CEA MAI SCUMPA PARCARE DE MASINI DIN LUME
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter