Volkswagen poarta ultimele negocieri cu Turcia pentru constructia noii uzine

Volkswagen poarta ultimele negocieri cu Turcia pentru constructia noii uzine

Grupul Volkswagen a anuntat pe parcursul anului trecut ca este in cautarea unei tari care sa gazduiasca o noua uzina a sa pe teritoriul ei. Nu a trecut prea mult timp si pe lista celor de la Volkswagen a aparut si tara noastra, alaturi de Serbia, Ungaria sau chiar Bulgaria. S-a intamplat acest lucru deoarece cei de la Volkswagen au anuntat de la bun inceput ca isi doresc ca noua uzina sa fie construita undeva in Europa de Est. Motivele pentru care cei de la Volkswagen si-au dorit acest lucru pot fi mai multe la numar, insa probabil cel mai important dintre ele este legat de factorul financiar.

Ei bine, asa cum stim cu totii, Romania a iesit rapid de pe lista germanilor, tara noastra avand un dezavantaj important in aceasta speta, si anume lipsa infrastructurii. Ce este insa interesant este ca cei de la Volkswagen si-au indreptat rapid privirea catre Turcia, o tara care se dovedeste a fi extrem de atractiva, in ciuda unor dezavantaje importante. Evident, Turcia nu face parte din Uniunea Europeana, ceea ce va ingreuna treaba pentru cei de la Volkswagen. La acest moment se poarta ultimele negocieri intre Turcia si Grupul Volkswagen, varianta de rezerva pentru germani fiind reprezentata de Bulgaria.

O importanta publicatie germana sustine ca CEO-ul Herbert Diess a efectuat saptamana trecuta o vizita in Turcia pentru a discuta ultimele detalii cu privire la construirea uzinei Grupului Volkswagen pe teritoriul Turciei. Germanii au gasit si locatia perfecta pentru aceasta uzina noua, terenul fiind situat langa orasul port Izmir. In acest context, un purtator de cuvant al celor de la Volkswagen a afirmat ca “Turcia ar avea un amplasament atractiv pentru noua facilitate de productie a Grupului Volkswagen”. De asemenea, acelasi purtator de cuvant a recunoscut ca la acest moment “exista negocieri care se poarta la cel mai inalt nivel”.

Volkswagen este un nume important pe piata auto din Turcia, fiind marca cu cele mai mari vanzari inregistrate in 2018. De asemenea, Volkswagen se pare ca este singurul constructor din Top 6 la nivel de vanzari care nu are nicio uzina pe teritoriul Turciei. In acest timp, in Turcia se regasesc facilitati de productie ale celor de la Renault, Fiat, Ford, Toyota si Hyundai.

Din pacate pentru tara noastra, se pare ca varianta Romaniei a iesit definitiv din planurile celor de la Volkswagen la acest moment. In cazul in care negocierile cu Turcia vor esua, cei de la Volkswagen se vor reorienta catre vecinii nostri bulgari!

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE MASINI DETINE LEBRON JAMES
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter