VIDEO Un sofer a scapat ca prin minune dupa ce a trecut calea ferata fara sa se asigure. Tanarul a recunoscut ca vorbea la telefon

Un tanar de 20 de ani a scapat ca prin minune, dupa ce a trecut calea ferata fara sa se asigure.

Un video incredibil postat de Politia Romana arata cum folosirea telefonului si neatentia la volan poate produce adevarate tragedii. Eroul negativ al filmarii este un tanar clujean in varsta de 20 de ani, care a scapat ca prin minune, dupa ce a trecut calea ferata fara sa se asigure.

Incidentul a avut loc la trecerea de cale ferata din Jucu Herghelie. Tanarul de la volan venea de la munca si se ducea spre casa. A oprit regulamentar la trecerea peste calea ferata, iar pe imagini se poate vedea cum un tren trece. Desi semnalele acustice si luminoase sunt inca in functiune, tanarul pleaca de la STOP, cu ceva retineri e adevarat. Din spate, un alt sofer incearca sa il intimideze si ii da flashuri, astfel ca tanarul porneste in traversarea caii. Nu observa insa ca un alt tren se apropie. Tanarul a avut zile, pentru ca a apucat sa traverseze calea ferata. Trenul il loveste usor in partea din spate si chiar ii sparge stopul de pe partea stanga. A fost vorba doar de o fractiune de secunda pentru ca tanarul sa nu isi piarda viata.

Mecanicul trenului a alertat autoritatile, iar apoi tanarul s-a predat singur la politie. A ramas fara permis timp de 90 de zile si le-a recunoscut chiar politistilor ca vorbea la telefon in acel moment.

Ulterior, baiatul a postat un mesaj pe Facebook, prin care incearca sa constientizeze pe ceilalti soferi ce inseamna folosirea telefonului la volan. "Neatentia la volan te poate lua de langa cei dragi. Ia-ti masuri, fii atent! Telefoanele mobile si orice alte dispozitive care iti pot distrage atentia in timp ce conduci pot fi fatale", a scris baiatul.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter