Video. Momentul in care tornada loveste autobuzul plin cu oameni

Momentul in care tornada loveste autobuzul

O tornada neobisnuit de puternica s-a produs, marti, in judetul Calarasi, iar un autocar cu 40 de persoane a fost efectiv aruncat in mjlocul campului. Incidentul este unul extrem de rar si se putea incheia cu o adevarata tragedie, dar din fericire toti pasagerii au scapat cu viata.

Una dintre persoanele din autobuz a filmat secundele premergatoare dezastrului, dar si clipele de groaza care s-au instaurat in momentul in care autovehiculul a fost cuprins de vartejul sufocant.

La momentul respectiv a fost activat inclusiv Planul Rosu de interventii la nivelul judetului Calarasi, fiind inregistrate sapte victime dintre care patru au fost transportate la spital. O singura persoana are traumatisme severe, in schimb toti cei patru sunt in afara oricarui pericol.

Fenomenul rar a produs pagube materiale in zeci de gospodarii din localitatile din Calarasi, mai multe case ramanand fara acoperis, dari si fara anumite bucati din zid in urma vantului neobisnuit de puternic.

Autobuzul plin cu pasageri s-a intors de la un pelerinaj cu ocazia Sarbatorilor Pascale, iar unul dintre primii care a intervenit a fost chiar Preotul, cel care s-a aflat pe scaunul de langa sofer in momentul accidentului.

Raed Arafat a fost intrebat in urma incidentului de ce nu a fost trimise alerte prin sistemul "Ro-Alert" cu privire la fenomenul meteo total neobisnuit care s-a abatut asupra Campiei Baraganului.

Secretarul de stat e xplicat cca la nivelul fiecarui dispecerat ISU exista terminale de activare Ro-Alert care sunt activate de catre ofiterul de serviciu in momentul in care apare un pericol iminent. Arafat a mai declarat insa ca pentru a putea activa acest sistem trebuie in primul rand sa se stie in prealabil despre o posibila astfel de catastrofa.

Newsletter

Whatsapp