VIDEO | Bucurestiul, mica Venetie a Estului. Capitala, paralizata de ultimele ploi

Ploile cazute vineri in Capitala au dat peste cap traficul din cel mai aglomerat oras al Romaniei. Scurgerile de canalizare nu au mai putut face fata, iar strazile s-au umplut repede de apa. Echipajele de pompieri au intervenit toata noaptea pentru a ajuta populatia.

Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti-Ilfov, situatia de la ora 7.00 arata ca, in urma fenomenelor meteorologice, s-au inregistrat 173 de interventii in judetul Ilfov. Dintre acestea, 111 au fost la imobile de locuit, 50 la curti si 12 in locuri publice. De asemenea, au fost 131 de interventii in Bucuresti, la 81 de imobile de locuit, 25 de curti si 25 de locuri publice.

Capitala a fost vineri sub cod portocaliu de vreme rea, fiind prognozate averse torentiale, mai ales in estul orasului, frecvente descarcari electrice, grindina de mici dimensiuni si unele intensificari ale vantului. In realitate, situatia a fost si mai grava, pentru ca cantitatea de precipitatii cazuta a fost de cateva ori mai mare decat limitele obisnuite pentru aceasta perioada.

Potrivit Apa Nova, in numai 30 de minute, de la 16.30 pana la 17.00, indicatorii de precipitatii au ajuns in jurul valorii de 60 litri / metru patrat, in conditiile in care limita obisnuita era de 15 l/mp. De altfel, in zona Pantelimon s-a inregistrat cea mai mare cantitate de precipitatii din ultimii 100 de ani.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter