Vestul salbatic din Romania. Romii ataca TIR-urile care trec pe acest drum

Tir-uri atacate in Romania

Vestul salbatic din Romania.  Soferii de TIR se plang de cosmarul prin care trec ori de cate ori traverseaza Garciniul. Drumul National 1A este de mai multa vreme la dispozitia romilor din cartierul Garcini. La dispozitie, in sensul ca cei care se incumeta sa aleaga aceasta ruta, Brasov-Cheia-Valenii de Munte. trebuie sa aiba mare noroc sa scape cu masinile intacte. Pentru camionagii, riscul este mult mai mare. Romii s-au organizat si ii ataca pe transportatori. Camionagii care fac greseala sa opreasca si sa se certe cu romii care le ataca masinile cu pietre sunt jefuiti rapid de incarcatura din remorca.

Situatia este arhicunoscuta de autoritati. Nici jandarmii nu se incumeta sa intre in zona de teama atacului cu bolovani. Silvicultorii confirma faptul ca nu pot stapani taierile ilegale de copaci din cauza agresivitatii romilor. Nici jandarmii nu au curajul sa intervina si nu putine au fost situatiile in care jandarmii captivi au fost scosi cu Reginele din mijlocul locuitorilor din Garcini. 
Romii sau reprofilat acum si ii ataca pe transportatori.

„Buna seara, dragi brasoveni, va rog sa luati atitudine la ce se intampla in jud dvs, sat Garcini, comuna sau ce o fi Sacele, tiganii de acolo ataca cu pietre camioanele aflate in trafic, in scopul de a le opri si apoi sa fure, mie mi sa intamplat in noaptea din 28 06 2019,in jurul orei 01:15,am tranzitat pe acolo si mi au spart parbrizul la o un camion, nu am oprit bineinteles ptr ca eram victima sigura la furt, avand si o marfa foarte vandabila,azi vorbind despre aceste lucruri cu alti colegi, si ei sau plans ca au patit aceleasi lucruri acolo, asta cam de mult se intampla, e dureros ce se ntampla, noi soferii de camioane santem expusi la toate pericolele cele mai urate, si numai astea ne lipsesc,. Va dati seama ca soferii straini care patesc asa ceva, nu mai calca in Romania in veci, e tragic ce se intampla acolo, si se stie de acest fenomen dar nu ia nimeni nici o masura. Daca acea piatra nimerea si trecea prin geamul din stanga, si ma nimerea in cap, ce era oare? pierdeam controlul masinii de 40 t, intra peste vreo casa si atunci cum ar fi fost!! Daca aveti posibilitatea de a starpi acei oameni care fac aceste lucruri, sa o faceti, chiar e vestul salbatic acolo!!! In speranta ca se vor lua masuri pentru stoparea acestui fenomen, va doresc, drumuri bune !! Multumesc!! Un simplu sofer din Oradea, care vrea sa castige bani ptr o familie care l asteapta acasa teafar!!”, s-a plans Razvan Cozmin Mladin pe un grup de Facebook de Brasov.

Problema expusa de acest sofer a fost confirmata de mai multi tiristi, care isi pun viata in pericol ori de cate ori traverseaza Garciniul pe DN 1 A.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter