Verificari de amploare, in randul soferilor de autobuze! Sute de accidente fatale produse din neglijenta conducatorilor auto

Controale in randul soferilor de mijloace de transport in comun

Din cauza soferilor care vorbesc la telefon si transmit live pe Facebook, sute de oameni care calatoresc cu mijloace de transport in comun isi pierd viata in accidente cumplite.

Situatia accidentelor din Romania este una ingrijoratoare. Statisticile spun ca tara noastra ocupa primul loc in clasamentul statelor cu cel mai mare numar de accidente rutiere fatale, in Europa.

In ultimii doi ani, aproape 140 de oameni si-au pierdut viata in autobuze, microbuze si autocare. Toate, produse din cauza neglijentei soferilor, care, fie faceau live pe Facebook, fie vorbeau la telefonul mobil. In plus, pasagerii nu purtau centuri de siguranta, chiar daca unele dintre autovehicule erau prevazute cu acest echipament.

Alarmate de numarul mare de evenimente rutiere, autoritatile europene au demarat controale pe toate soselele din Uniunea Europeana. Romania este vizata in mod special.

In urma cu cateva saptamani, un sofer din Vrancea, care manevra un microbuz cu coatele, vorbea la telefon, avea muzica data foarte tare in boxe, iar pasagerii se plimbau prin autovehicul, a fost lovit de un tren la o trecere la nivel cu o cale ferata, pentru ca nu a auzit semnalele sonore si nu le-a vazut nici pe cele luminoase. In urma tragicului accident, patru persoane si-au pierdut viata si alte 12 au ajuns in stare grava la spital.

Din cauza unui live pe Facebook facut de sofer, in urma cu un an, noua romani si-au pierdut viata pe o sosea din Ungaria.

Bilantul victimelor de pe soselele din Romania, produse de mijloace de transport in comun, este ingrijorator: 139 de morti si 480 de raniti, toate produse din neglijenta conducatorilor auto.

Politistii vor face controale in Romania si in toata Europa intreaga saptamana, iar daca vor descoperi nereguli, soferii risca sa fie sanctionati.

Newsletter

Whatsapp