Vanzatorul si cumparatorul unui Ferrari de 44 de milioane de dolari se judeca din cauza unei cutii de viteze

Un caz inedit a ajuns pe masa judecatorilor din Marea Britanie.

Doi colectionari de masini clasice sunt implicati intr-o disputa juridica, in Marea Britanie, dupa o tranzatie de zeci de milioane de dolari datand din 2017.

In urma cu doi ani, Gregor Fisken i-a platit 44 milioane de dolari avocatului american Bernard Carl pentru un Ferrari 250 GTO din 1962. Imediat, Fisken a vandut masina de colectie unui alt colectionar anonim, iar autoturismul nu a intrat practic niciodata in posesia lui. El a avut deci impresia ca odata cu masina i-a fost livrata si cutia de viteze.

Mai tarziu, Fisken a fost contactat de cumparatorul anonim pentru lipsa cutiei de viteze, iar el si-a dat cuvantul ca va rezolva situatia. A aflat ulterior de la americanul Carl ca piesele lipsa sunt in magazia unui dealer din Statele Unite, iar eliberarea cutiei de viteze ar costa 25.000 de dolari. Cum cei doi nu au reusit sa se puna de acord cine ar trebui sa plateasca nota, s-a ajuns la judecata.

Expertii sunt de parere ca instanta de judecata ii va da dreptate lui Fisken, dupa ce o decizie a unei curti europene a stabilit ca Ferrari 250 GTO este o "opera de arta" atata timp cat are toate piesele originale. Iar pretul cu care s-a vandut modelul arata ca ar fi vorba despre vanzarea unei "opere de arta".

Totusi, americanul sustine ca Fisken ar fi refuzat sa vina sa ridice singur cutia de viteze din California, asa cum se intelesesera initial, iar acest lucru face ca piesa sa nu mai faca obiectul contractului. Carl a mai cerut in fata judecatorilor ca Fisken sa ii plateasca si 500.000 de dolari pentru toata munca depusa pentru a localiza cutia de viteze.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
PROGRAM RABLA 2020: OFERTE KIA CEED
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter