Unul dintre cele mai mari orase din Europa a interzis masinile mai vechi de 2006

In incercarea de a reduce amprenta masinilor asupra mediului, autoritatile din Barcelona au luat o decizie istorica.

Oficialitatile orasului Barcelona vor sa scape de rablele de pe strazile din oras si au anuntat ca, odata cu intrarea in noul an, este interzisa circulatia vehiculelor vechi pe majoritatea strazilor din oras, in toate zilele saptamanii, in intervalul orar 7:00 - 20:00. Vizate de decizia autoritatilor sunt masinile pe benzina imatriculate in Spania inainte de anul 2000 si masinile diesel inmatriculate inainte de anul 2006.

Turistii straini care sosesc in oras cu masinile proprii, inmatriculate in tarile lor de bastina, sunt obligati sa solicite un permis special din partea administratiei. Bineinteles, regula se aplica doar masinilor vechi care nu respecta legea.

In textul noii legi se mai precizeaza ca autoutilitarele, camioanele si autobuzele vor beneficia de un an de exceptie de la regula. Acestea vor fi interzise incapand cu prima zi a lui 2021.

Pentru ca restrictiile sa fie respectate, autoritatile au impanzit orasul cu camere de monitorizare. In total, au fost montate 150 de astfel de camere. Cei prinsi ca incalca noile reguli risca amenzi intre 100 si 500 de euro.

Un studiu realizat recent de autoritatile catalane arata ca aproximativ 50.000 de soferi vor fi afectati de noua regula. Se preconizeaza ca noua lege va duce la scaderea emisiilor cu 15%, potrivit promotor.ro.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PRET ARE CEL MAI IEFTIN TESLA MODEL S SECOND HAND?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter