Uniunea Europeana are o noua taxa pentru toti soferii, inclusiv pentru romani!

Soferi, pregatiti-va portofelele pentru ca o noua taxa urmeaza sa fie introdusa pentru toate vehiculele care circula pe teritoriul Uniunii Europene. Asadar, taxa se va aplica pentru toate categoriile de autoturisme, inclusiv camioane, autoutilitare sau TIR-uri.

Atunci cand credeam ca nu o sa mai apara si alte taxe pentru soferi, Uniunea Europeana are alte planuri si pregateste ceva nou pentru toti conducatorii auto. Fie ca detii un autoturism, un camion, o autoutilitara sau un TIR, taxa va fi pentru toata lumea si se va aplica pe tot teritoriul european.

Cine a propus noua taxa si unde se aplica?

Trebuie sa stiti ca propunerea vine de la Ministrul German al Transporturilor si anume Andreas Scheuer. Presedentia germana a Uniunii Europene, care a inceput la 1 iulie 2020, ar putea impune taxa pentru toti soferii.

Citeste si: Care este viteza minima pe autostrada, in Romania

Conform unui proiect de document vazut de cei de la Reuters, Ministrul german vrea sa introduca taxe de autostrada pentru toate vehiculele din Europa. Asta inseamna ca timp de 8 ani, aproape toate vehiculele ce circula pe autostrada, ar trebui sa plateasca noua taxa.

Cu toate ca unele ministere germane vor inghetarea proiectului, acesta este vazut ca o masura de protejare a mediului inconjurator, asa ca protejarea climei ar fi principalul motiv pentru care germanii iau in considerare aceasta taxa.

Ce categorii de masini nu vor plati taxa?

Totusi, nu toate categoriile de masini vor plati aceasta taxa, pentru ca documentul pe care Scheuer il vrea aprobat include si alte detalii. Autocarele si autobuzele vor fi scutite de aceasta taxa, cu toate ca acestea polueaza destul de mult.

Vestea proasta este ca proiectul are sanse mari sa fie aprobat, pentru ca interesul oficialilor la nivel european este sa protejeze mediul. Fiecare tara ar urma sa adopte taxa, inclusiv Romania care sta extrem de prost la capitolul autostrazi.

Asadar, turismul va fi protejat, pentru ca noile taxe nu o sa ridice pretul excursiilor care se vor face pe teritoriul Uniunii Europene.

Pentru cei ce nu stiu, Germania a mai detinut presedentia Consiliului Uniunii Europene in 2007, insa urmatoarea perioada va fi extrem de dificila pentru oficialii germani. Totul, din cauza crizei economice generate de noul tip de coronavirus.

De asemenea, Angela Merkel a declarat ca pana in anul 2050, neutralitatea climatica a Europei sa fie obligatorie. Mai mult, Europa trebuie sa devina suverana din punct de vedere tehnologic si digital.

Si Romania a primit fonduri europene in valoare de 79.9 miliarde de euro pentru a reface infrastructura, pentru constructia de spitale, scoli si pentru a reconstrui sistemele publice. Conform presedintelui Klaus Iohannis, mare parte din aceasta suma va fi folosita pentru revigorare economica.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CUM SE FABRICA UN BMW SERIA 4 COUPE (G22)?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter