Una din cinci masini cu numere de Bucuresti si Ilfov, interzise in centru Capitalei

Mii de masini ar urma sa fie interzise in centru Bucurestiului de la 1 ianuarie 2020.

Poluare masini

Aproximativ 380.000 de masini nu vor mai putea traversa zona centrala din Bucuresti, in timp ce alte 650.000 de masini vor plati taxa de vinieta de la 1 ianuarie, daca joi va fi aprobata in Consiliul General hotararea legata de Proiectul Oxigen.

In acest moment nu stie nimeni cu exactitate cate masinile cu potential de a fi interzise in zona centrala sunt detinute de persoane cu domiciliulin perimetrul ZACA (Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului). Conform proiectului, proprietarii vor trebui sa renunte la masini sau sa circule in intervalul orar 22 : 00 – 06 :59, perioada in care nu se aplica restrictiile.

Seful Directiei Transporturi din Primaria Bucuresti a recunoscut ca nu stie exact cate masini sunt sub Euro 3, dar a dat asigurari ca toti bucurestenii care au astfel de masini vor fi ajutati sa isi inlocuiasca autovehiculul.

Zona in care masinile sub Euro 3 nu mai au voie este delimitata de: P-ta Victoriei - bd. Iancu de Hunedoara - sos. Stefan cel Mare str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian bd. Nerva Traian - bd. Gheorghe Sincai - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon - bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie sos.Pandurilor - sos.Cotroceni - spl. Independentei - str. Stirbei Voda - str. Berzei - str. Buzesti - p-ta Victoriei. Zona va fi semnalizata prin indicatoare.

Accesul masinilor sub Euro 3 in aceasta zona va fi monitorizat prin intermediul camerelor de supraveghere. ”Sistemul se numeste ANPR (Automatic Number Plate Recognition). In prima faza vom avea 50 de intersectii cu 150 de camere, acestea vor fi montate pe stalpii de semaforizare care au si BTMS, vor merge fie pe fibra, fie pe 4G ca sa transmita in timp real”, a explicat Mihai Teodorescu, seful Directiei Transporturi din Primaria Capitalei.

Soferii care refuza sa isi cumpere viniete pentru central Bucurestiului risca amenzi intre 1.500 si 2.000 de lei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter