Un TIR care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a aflat la un pas de tragedie

Azotatul de amoniu ramane una dintre cele mai periculoase substante care sunt transportate la noi in tara, dar si la nivel mondial. Dovada este si ultima explozie care a zguduit capitala libaneza Beirut. O tragedie asemanatoare a fost evitata in judetul Timis, unde un TIR plin cu azotat de amoniu a facut explozie la roata din spate.

Un TIR care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a aflat la un pas de tragedie

Azotatul de amoniu este una dintre cele mai periculoase substante transportate pe soselele din Romania. Nu mai este un secret despre pericolul la care suntem expusi cu totii, iar dovada este explozia care a avut loc in capitala libaneza Beirut. O tragedie asemanatoare a fost evitata in judetul Timis, unde un TIR care transporta azotat de amoniu a facut explozie la roata din spate.

Tragedie evitata in ultimul moment de un sofer care conducea un TIR plin cu azotat de amoniu

Dupa cum spuneam, soferul unui TIR a evitat in ultimul moment o tragedie, pentru ca TIR-ul sau incarcat cu azotat de amoniu a facut explozie la roata din spate dreapta. Acesta se deplasa pe DN69, dinspre Timisoare spre Arad.

Citeste si: 13 noi puncte fixe de control pentru rovinieta! Unde sunt amplasate

Conform IPJ Timis, roata TIR-ului nu a luat foc ci a iesit doar fum. Pompierii si Politia s-au deplasat la fata locului, iar traficul a fost deviat.

Dupa spusele martorilor, evenimentul s-a intamplat la intersectia DN59 cu DN 692, in zona localitatii Sanandrei, in judetul Timis. Unele declaratii ale martorilor au confirmat si un incendiu, care a fost stins! Echipajele de politie au izolat zona, iar circulatia a fost intrerupta total.

La fata locului s-au deplasat doua autospeciale de stingere cu apa si spuma, un echipaj SMURD si 12 pompieri. Incarcatura camionului nu a fost afectata, iar pompierii au verificat totul pentru a evita orice pericol.

S-a evitat un pericol asemanator cu cel de la Mihailesti

Pentru cei ce nu stiu, in anul 2004, un TIR plin cu azotat de amoniu a luat foc la Mihailesti pe data de 24 mai. Explozia camionului care transporta 20 de tone de azotat de amoniu s-a soldat cu 18 victime, dintre care 7 pompieri, 3 localnici si 2 jurnalisti angajati ai postului TV Antena 1.

Citeste si: Care este tara din afara Europei cu cele mai multe modele de Dacia pe strazi

In urma exploziei, s-a format un crater cu o adancime de 6.5 metri si un diamentru de 21 metri. Bucatile de metal au fost aruncate pe o raza de 200 de metri si au fost afectate mai multe acoperisuri ale caselor din zona.

Explozia TIR-ului cu azotat de amoniu a avut loc pe DN2, la 32 de kilometri de Buzau.

Ultima explozie a acestei substante a indoliat capitala libaneza Beirut, unde cel putin 100 de persoane si-au pierdut viata si peste 4.000 au fost ranite. Peste 2.750 de tone de azotat de amoniu confiscate in urma cu 6 ani au fost motivul deflagratiei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter