Un sofer roman, rezident in Italia de 10 ani, a fost prins circuland cu o masina inmatriculata in Romania. Cum a fost sanctionat

sofer roman amendat in italia

Un barbat roman, in varsta de 54 de ani, rezident in Italia din anul 2009, a fost oprit in timp ce se afla la volanul masinii sale cu numere romanesti, in dimineata zilei de sambata, 26 ianuarie, de carabinierii companiei militare din Faenza, provincia Ravenna. 

Soferul roman, desi rezident in penininsula de 10 ani, circula cu autoturismul Ford Fiesta, propietate personala, inmatriculat in Romania. Conform articolului 93 din Codul rutier italian, barbatul a fost sanctionat cu o amenda de 498 euro, pe care a platit-o pe loc. De asemenea, documentul de inmatriculare si certificatul de propietate i-au fost retrase, ceea ce a dus la sechestrarea administrativa a automobilului.

In termen de 180 de zile autoturismul trebuie inmatriculat in Italia sau transportat in Romania, altfel risca sa fie confiscat. Noile prevederi au fost incluse in Codul Rutier italian pe 3 decembrie 2018 si interzic circulatia masinilor cu numere straine in Italia, daca propietarul este rezident de mai mult de 60 de zile in aceasta tara.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter