Un moldovean ar putea ajunge la inchisoare dupa ce a cumparat o masina second-hand din Romania

Toyota Land Cruiser Vama

Un cetatean din Republica Moldova a achizitionat o masina din Romania, iar in momentul in care a incercat sa revina in tara a fost oprit de politistii de frontiera deoarece au fost gasite doua cartuse de vanatoare, calibru 16, in masina recent cumparata din Romania.Soferul de 36 de ani a ramas fara cuvinte in fata oamenilor legii si a declarat ca nu stie nimic despre armamentul pe care il transporta. Politistii de frontiera au decis sa deschida un dosar penal pe numele basarabeanului si risca sa ajunga la inchisoare.

Intreaga poveste a avut loc pe 1 aprilie si desi pare o gluma proasta, lucrurile sunt perfect adevarate. Mihai S a achizitionat o masina Toyota Land Cruiser, inmatriculata in Romania, iar la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea a avut parte de surpriza neplacuta. Proprietarul masinii avea dubla cetatenie, romana si moldoveana, iar trecerea parea o simpla formalitate.

Politistii au gasit insa pe bancheta din spate, la imbinarea dintre spatar si scaun, un cartus folosit pentru armele de vanatoare cu un calibru de 16. Alertati de cele descoperite, agentii au inceput o perchezitie totala si sub bancheta din spate a mai fost gasit un cartus, in timp ce noul proprietar a fost dus la audieri.

Mihai S le-a declarat politistilorca masina a fost cumparata recent, avand totate actele in regula, de la un cetatean roman care urmeaza si el sa fie audiat in vederea stabilirii adevarului. Vechiul proprietar urmeaza sa fie si el audiat pentru armamentul gasit in masina, deoarece Mihai S a declarat ca nu avea informatii cu privire la ceea ce a fost gasit in masina.

Basarabeanul care a venit doar ganduri bune in Romani s-a ales acum cu un dosar penal care include doua infractiuni foarte grave: “nerespectarea regimului armelor si munitiilor” si “tentative de contraband calificata”, cele doua ii pot aduce ani buni de inchisoare in cazul in care va fi in cele din urma gasit vinovat.

Patania soferului de peste Prut ne demonstreaza inca o data cat de importanta este o verificare amanuntita a unei masini pe care dorim sa o achizitionam. Indiferent de cat de multa siguranta ne ofera vanzatorul, intotdeauna este bine sa verificam toate aspectele al unei masini in momentul in care o achizitionam si chiar verificarea ei intr-un service de specialitate.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter