Un italian a ramas fara Jaguarul de zeci de mii de euro la granita Romaniei

Politistii de la punctul de trecere al frontierei Albita au facut o descoperire de zeci de mii de euro la inceputul acestei saptamani.

Vamesii de la PTF Albita, la granita cu Moldova, au pus sechestru pe un automobil Jaguar, evaluat la aproximativ 50.000 de euro, dupa ce au descoperit ca acesta fusese declarat furat in Italia in urma cu cateva zile. La volan se afla un cetatea italian in varsta de 47 de ani, care este acum cercetat acum pentru furt.

„Existand suspiciuni cu privire la documentele de inmatriculare ale autoturismului in cauza, politistii de frontiera au efectuat verificari suplimentare, ocazie cu care au constatat ca acesta figureaza in bazele de date ca fiind bun cautat pentru confiscare, semnalare introdusa de autoritatile din Italia in data 11.01.2020”, se arata intr-un comunicat al politiei de frontiera.

Italianul de la volan le-a declarat vamesilor romani ca inchiriase autoturismul de la o firma din Italia si l-a folosit pentru un tur al Europei, fara sa stie ca nu are voie sa faca acest lucru sau ca automobilul facea subiectul vreunui litigiu. Povestea sa nu i-a impresionat insa pe vamesii romani, care au deschis un dosar penal pentru furt.

In ultima perioada, tot mai multe incidente de acest fel au fost semnalate la granitele Romaniei. Firmele de inchiriere din statele Uniunii Europene le interzic soferilor sa scoata masinile din Spatiul Shengen. Se pare insa ca tot mai multi soferi straini cred ca daca aduc masinile la granita de est a Romaniei, pot profita de lipsa de vigilenta a vamesilor nostri si astfel pot face bani frumosi prin vanzarea masinilor in tari ca Moldova sau Ucraina.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter