Un ambulantier din Vaslui a plecat pana la mare cu masina de serviciu pentru a-si aduce fiica infectata cu Covid-19

Un ambulantier din Vaslui a plecat pana la mare cu masina de serviciu pentru a-si aduce fiica infectata cu Covid-19

Pare greu de crezut, insa un ambulantier a decis ca poate sa foloseasca masina de serviciu si sa isi aduca fiica de la mare. Se intampla in anul 2020, in Romania, asa ca nu ne mai surprinde absolut nimic.

Daca aveai impresia ca totul revine la normal dupa pandemia de coronavirus, venim si te surprindem inca o data. Se intampla in Romania anului 2020, cand un sofer de ambulanta a decis sa isi aduca fiica de la mare folosind masina de serviciu!

Dosar penal pentru soferul de ambulanta

Nu mai este o surpriza faptul ca politistii au deschis un dosar penal in rem in cazul tinerei plecate la mare fara sa mai astepte rezultatul sa vada daca testul Covid este sau nu pozitiv. Nici faptul ca tatal fetei, sofer de ambulanta, a plecat sa isi aduca fiica de la mare folosind masina de serviciu.

Citeste si: Afla ce trebuie sa stii despre girofaruri! Ce semnifica fiecare culoare?

Totusi, anchetatorii verifica daca tatal fetei a luat permisiune de la DSP sa plece cu ambulanta dupa fiica sa, pana la mare. Ambulantier la SAJ Vaslui, tatal fetei a plecat cu o autospeciala pana la Costinesti, pentru a isi aduce acasa fiica infectata cu Covid-19. O ancheta disciplinara a fost, de asemenea, deschisa si este in curs.

Conform purtatorului de cuvant al Politiei Vaslui, Bogdan Gheorghita, s-a deschis un dosar de cercetare penala sub aspectul savarsirii infractiunii de zadarnicire a combaterii bolilor. Se fac in continuare cercetari sub coordonarea Parchetului de pe langa Judecatoria Vaslui.

Mai mult, Nelu Tataru, Ministrul Santatii, a anuntat ca va trimite Corpul de Control la SAJ Vaslui pentru a verifica siguatia.

Cum s-a infectat cu Covid-19 fiica ambulantierului

Se pare ca fiica ambulantierului a participat la o petrecere de majorat in Vaslui, iar dupa aceasta multi dintre cei care au petrecut au avut semne de raceala si au mers la spital. Fata a fost testata pentru Covid insa nu a mai asteptat rezultatul si a plecat impreuna cu 29 de prieteni care si ei participasera la majorat, pentru a continua petrecerea pe litoral.

Atunci cand a aflat ca fiica lui a fost infectata cu Covid-19, ambulantierul a plecat spre litoral cu o ambulanta pentru a isi aduce copilul acasa. Pe data de 3 august, acesta se afla pe drum spre litoral, desi fiind un contact al fetei, ar fi trebuit sa stea carantinat la domiciliu impreuna cu ceilalti contacti directi din familie.

Pentru cei ce nu stiu, angajatii Serviciului de Ambulanta pot solicita un transport gratuit pentru un membru al familiei, insa aici vorbim despre o situatie speciala cu risc epidemiologic ridicat.

Si ceilalti tineri care au plect pe litoral au fost adusi cu un microbuz special ISU, in doua serii. 10 dintre ei sunt infectati cu Covid-19 si au ramas internati la spitalul din Barlad pentru ingrijiri. Restul tinerilor sunt izolati la domiciliu. Afla si cat castiga un medic de pe ambulanta!

VIDEOCLIPUL ZILEI