Treceri de pietoni cu mesaje intr-un oras din Romania. Nimeni nu a observat ce scrie!

Treceri de pietoni cu mesaje la Galati

Un grup de voluntari din municipiul Galati a avut o initiativa admirabila, dar se pare ca fara efectul scontat. Pe mai multe treceri de pietoni din oras au aparut mesaje, care sa-i faca pe trecatori sa constientizeze cat de important este traversam strazile cu mare atentie si sa nu ne lasam distrasi de alte lucruri.

„Ne-am gandit ca daca trecerile pentru pietoni ar vorbi cu noi, ne-am imprieteni mai mult cu ele si le-am folosi mai des si mai corect. Asa ca aseara am transformat majoritatea trecerilor de pietoni de pe Bulevardul Otelarilor in treceri care comunica cu pietonii in stilul unui parinte grijuliu. Cunosti o zona unde crezi ca actiunea noastra ar ajuta cu prioritate? Lasa-ne un comentariu si vom tine cont. Acesta a fost doar inceputul! Tine aproape ca sa afli unde si cand desfasuram urmatoarea pe...trecere! Pana atunci , si ”, au scris pe Facebook reprezentantii Asociatiei Prieteni pentru Galati.

Astfel, pe „zebre” au aparut mesaje de genul: „uita-te in stanga", „ia-ti copilul de mana" si „lasa telefonul", mesaje care sunt ingnorate, din pacate de cetatenii orasului de pe Dunare. Intr-un reportaj realizat de ProTv, galatenii au fost chestionati pe aceasta tema, iar multi dintre ei nici nu au observat ca exista asa ceva, desi au folosit trecerile de pietoni pe care au aparut sfaturile scrise cu spray.

Conform statisticilor, traversarile neregulamentare sunt principala cauza generatoare de accidente rutiere grave, soldate cu morti si raniti, in judetul Galati. Anul trecut, aproape 30% dintre accidentele rutiere mortale s-au produs din vina pietonilor.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter