TESLA CYBERTRUCK ar putea fi INTERZISA in Europa. Care este motivul

Cel mai nou model Tesla, camioneta Cybertruck, ar putea fi interzisa in Europa.

Dupa ce s-a "bucurat" de o lansare cu tam-tam, Tesla Cybertruck primeste o veste care ar putea sa doboare compania americana. Camioneta electrica ar putea fi interzisa de anumite state europene, pentru ca nu ar respecta anumite norme de siguranta. Anuntul vine in contextul in care compania a anuntat ca a primit deja peste 250.000 de comenzi pentru noua masina, o buna parte dintre acestea venind de pe Batranul Continent.

Autoritatile germane au tinut sa le taie elanul celor care si-au pus noul Cybertruck pe lista de dorinte. Nemtii atrag atentia ca structura vehiculului este mult prea rigida si nu ofera zonele de deformare necesare pentru a absorbi energia in urma unui impact, aceasta fiind preluata de corpurile ocupantilor. Mai mult, caroseria rigida reprezinta un pericol major si pentru pietoni si biciclisti. Bara fata si capota masinii nu sunt deformabile in cazul unui impact cu participantii vulnerabili la trafic.

Problemele companiei americane vin in contextul in care, peste Ocean, regulile de siguranta sunt mai permisive in ceea ce priveste autoutilitarele. De asemenea, producatorii auto isi pot certifica singuri masinile pentru drumurile publice.

Elon Musk, proprietarul Tesla, a dat de inteles ca a primit aproape 250.000 de comenzi pentru noul Cybertruck, in contectul in care cererea de comanda costa 100 de dolari. Suma este considerata un depozit pentru masina, al carui pret ar urma sa fie de 40.000 de dolari.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter