Tehnologie de ultima ora pentru monitorizarea vitezomanilor. Politia Rutiera va fi dotata cu drone, incepand de saptamana viitoare

Politia londoneza dotata cu drone

Soferii vitezomani reprezinta un real pericol pentru ceilalti participanti la trafic, iar politistii sunt depasiti de numarul mare de abateri in trafic. Soferii periculosi, care conduc agresiv, vor fi monitorizati din aer, cu ajutorul dronelor, incepand de saptamana viitoare.

Politia londoneza va implementa aceasta masura in cel mai scurt timp. Dupa lansarea dronelor, agentii vor primi in timp real coordonatele masinilor la volanul carora se afla conducatori auto iresponsabili, care conduc cu viteza peste limita maxima admisa.

Dispozitivele nu vor fi programate sa identifice contraventiile minore, ci sunt destinate in primul rand depistarii soferilor care participa la curse ilegale de masini si/sau depasesc cu mult limita de viteza. Dronele vor fi amplasate strategic, astfel incat sa nu poata fi observate cu usurinta, si vor fi dotate cu camere video cu vedere nocturna.

Planul va fi implementat in perioada 22-26 iulie, in zonele limitrofe Londrei, unde au loc frecvent accidente rutiere grave. Obiectivul principal al acestei initiative este sa reduca cu 65% numarul victimelor accidentelor rutiere, pana in 2022, dupa care valoarea sa devina zero pana in anul 2030.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE PIESE SE FURA CEL MAI DES LA MODELELE BMW?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter