Taxiuri gratuite pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii! Primaria va suporta cheltuielile

Taxiuri pentru persoanele cu dizabilitati locomotorii

Unul dintre cele mai mari orase din Romania se pregateste sa devina primul in care persoanele cu dizabilitati locomotorii vor beneficia de un serviciu de taxi gratuit.  Astfel, cetatenii cu probleme se vor putea folosi de patru autoturisme special create pentru ei, care vor fi puse la dispozitie de catre primarie.

Vorbim despre orasul Timisoara, acolo unde autoritatile locale au demarat deja procedurile de achizitionare si transformare a autoturismelor pentru a veni in intampinarea necesitatilor pe care le au oamenii cu asemenea probleme de sanatate. 

„Vedem zilnic in jurul nostru semeni cu dizabilitati. Coplesiti de propriile probleme, de treburi diverse, de cele mai multe ori, ii observam si-atat. Nu avem timp sa ne si intrebam oare cat de greu trebuie sa le fie lor, intr-o lume croita de altii, mai norocosi ca ei. Pentru a face mai usoara viata acestor semeni cu probleme, am decis sa infiintam la Societatea de Transport Public Timisoara un serviciu de taxi gratuit, dedicat lor, deci operand cu masini cu dotare speciala”,  a spus primarul Nicolae Robu in cadrul unei conferinte de presa sustinuta pe aceasta tema.

„Cele patru masini sunt dotate special pentru persoanele cu dizabilitati, fiind cumparate de catre Primaria Timisoara. Vom pune la dispozitia persoanelor cu dizabilitati un numar de telefon special la care pot suna, iar colegii nostri vor merge la locatia indicata, de unde solicitantul va fi transportat catre adresa unde are nevoie", a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, purtatorul de cuvant al Societatii de Transport Public Timisoara, Cosmin Bradu.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter