Taximetristul care a dat jos din masina o fata cu autism, sanctiune prea blândă pentru fapta lui

Taximetristrul care a refuzat transportul fetei cu autism, sanctionat

Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a dispus amendarea taximetristului care a dat jos din masina o adolescenta cu autism, motivand ca el „nu duce handicapati cu masina”.

Sanctiunea este, insa, prea blanda pentru fapta lui. Barbatul a fost amendat cu 1000 de lei, iar compania de taximetrie la care lucreaza a fost sanctionata cu aceeasi suma.

Refuzul unui taximetrist de a transporta o persoana cu autism reprezinta discriminare conform art. 2, alin. 1, si art. 10 , lit g) din 15 G. 137/2000, republicata. S-a aplicat sanctiunea amenzii contraventionale in cuantum de 1.000 lei pentru firma de taximetrie si 1.000 lei pentru sofer, cu obligatia de a publica intr-un cotidian national un rezumat al hotararii si recomandarea ca in viitor sa acorde servicii de taximetrie fara discriminare”, informeaza CNCD intr-un comunicat de presa. Decizia a fost luata cu unanimitate de voturi a celor prezenti.

Catalin Rizea, tatal adolescentei, a relatat in luna februarie a acestui an, cele intamplate, pe pagina lui de Facebook. Un sofer de taxi al companiei Meridian, a dat-o jos din masina pe Catinca, insotita de doi tutori. Vestea buna e ca cei de la Meridian s-au autosesizat dupa postarea barbatului si si-au cerut scuze, cu mentiunea ca vor lua masuri, deoarece toate cele intamplate sunt inacceptabile si inumane.

Dupa cum era de asteptat, postarea barbatului a starnit revolta pe mediile de socializare si toate persoanele si-au expiramat solidaritatea fata de parintii fetitei care sufera de autism. Acum, soferul iresponsabil si compania la care lucreaza au fost sanctionati.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
10 DOTARI COMPLET INUTILE PENTRU MASINI
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter