Taximetristii anunta un nou protest de amploare. 5.000 de masini sunt asteptate in Piata Victoriei

Articol scris de Mihai C, in data de 16 Aprilie 2019

Confederatia Operatorilor si Transportatorilor Autorizati din Romania (COTAR) a anuntat ca va organiza miercuri, 17 aprilie, in Piata Victoriei, un protest cu 5.000 de taxiuri impotriva Ordonantei de Urgenta ”pentru mentinerea pirateriei”.

Protestul se va desfasura in intervalul orare 6:00-18:00, in Piata Victoriei, si ar urma sa participe mai multe asociatii, printre care si Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT).

”Cerem Guvernului sa renunte la OUG pentru legalizarea pirateriei in transportul rutier de persoane si nu intelegem de ce un vicepremier ii asigura pe „pirati” ca le va rezolva problema prin OUG si explica necesitatea legiferarii prin ordonante de urgenta ca necesitate, motivand urgenta prin faptul ca Presedintele Romaniei trimite legile Parlamentului inapoi, pentru modificare”, se arata in comunicat.

Potrivit COTAR, Daniel Suciu, ministru al Dezvoltarii si vicepremier, a facut declaratii din care reiese ca s-a ocupat direct de construirea cadrului legislativ pentru mentinerea pe piata a platformelor de ridesharing, iar protestul este indreptat impotriva acestora.

”Chiar daca se doreste intrarea in legalitate a unor noi forme de transport rutier de persoane, acest lucru nu se poate face decat cu respectarea legislatiei in vigoare. Prin OUG, Guvernul trece peste orice lege din aceasta tara. Nu exista nicio urgenta reala care sa justifice o astfel de ordonanta”, a declarat presedintele COTAR-CNTR, filiala Timis, Teodor Pesteleu.

Reprezentantii COTAR si ai FORT au organizat, in ultima perioada, mai multe proteste in Bucuresti, acuzand platformele de ridesharing, precum Clever si Uber, ca nu ar functiona in legalitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Anunturi Auto
Ai o masina de vanzare? Adauga un anunt gratuit pe cel mai dinamic site auto din Romania!
Adauga anunt
Facebook
 

Iti mai recomandam

Un sofer roman de TIR si-a pierdut viata, marti dimineata, intr-un grav accident care a avut loc pe autostrada A15 din Italia. Accidentul s-a produs la primele ore ale diminetii,...
de - 24 Aprilie 2019
Un BMW X5 a luat foc din senin in timp ce proprietarul se deplasa pe drumul dintre Alexandria si Vitanest. In masina se aflau mai multe persoane in momentul in...
de - 24 Aprilie 2019

Cele mai noi anunturi

10000.00 EUR - 24 Aprilie 2019
5999.00 EUR - 24 Aprilie 2019
4998.00 EUR - 23 Aprilie 2019
3750.00 EUR - 23 Aprilie 2019
Youtube Channel
Trimite-ne un pont
Ai o informatie care poate reprezenta o stire?
Ai filmat un eveniment important?
Contacteaza-ne
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare