Taxa Oxigen. Una din cinci masini inmatriculate in Bucuresti si Ilfov vor fi interzise in centrul Capitalei

Masurile vor fi introduse de Primaria Capitalei incepand cu 1 ianuarie 2020

Una din cinci masini inmatriculate in Bucuresti si Ilfov vor fi interzise in centrul Capitalei

Proiectul modificat de Primaria Capitalei prevede ca masinile sub Euro 5, indiferent de orasul unde sunt inmatriculate, trebuie sa plateasca o vinieta Oxigen pentru a putea circula in Bucuresti, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc in centrul orasului.

Soferii care nu au vinieta corespunzatoare vor fi sanctionati cu amenzi de la 1.500 la 2.000 de lei. Aplicarea sanctiunilor va fi facuta atat de politisti si politisti locali, cat si de ”imputerniciti ai primarului general”.

Proiectul va fi discutat la urmatoarea sedinta de Consiliu General, pe 24 octombrie.
In urma emiterii vinietei, autovehiculul este inregistrat intr-un sistem informatic de emitere, gestiune, monitorizare si control a vinietelor.

Masinile sub Euro 5, indiferent de orasul unde sunt inmatriculate, vor fi obligate sa plateasca vinieta Oxigen pentru a putea circula in Capitala. Cele sub Euro 3 nu vor mai avea voie sa circule deloc in centrul orasului. Asta inseamna ca una din cinci masini inmatriculate in Bucuresti si Ilfov nu va mai putea circula prin centrul Capitalei si alte peste 650 de mii de masini vor plati vinieta, daca modificarile propuse de Primaria Capitalei vor intra in vigoare de la 1 ianuarie.

Astfel, pentru masinile sub Euro 3 vinieta va fi de 15 lei pe zi, iar pentru cele Euro 3 si 4 - 5 lei pe zi.

Sunt exceptate de la plata vinietei masinile institutiilor publice. Cei care vor fi prinsi ca nu au achitat taxa vor plati amenzi intre 1.500 si 2.000 de lei.

In forma initiala a proiectului ar fi platit taxe doar masinile poluante care nu erau inmatriculate in Bucuresti si in Ilfov, iar masinile cu norma de poluare sub Euro 3 nu aveau voie sa circule prin centrul capitalei.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CELE MAI ENERVANTE PROBLEME LA MODELELE BMW
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter