Noi taxe! 10 lei pe zi sau 1900 de lei pe zi vor plati masinile care circula in Bucuresti

Introducerea vinietei pentru Bucuresti si Ilfov, de la 1 ianuarie 2020, a fost pusa in dezbatere publica de Primaria Capitalei, pana la 30 septembrie.

vinieta bucuresti

Prin proiect se defineste Zona de Actiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) in perimetrul delimitat de: P-ta Victoriei – bd. Iancu de Hunedoara – Sos. Stefan cel Mare - str. Polona - str. Mihai Eminescu - str. Traian – bd. Nerva Traian – bd. Gheorghe Sincai – - str. Lanariei - Calea Serban Voda - bd. Marasesti - str. Mitropolit Nifon – bd. Libertatii - Calea 13 Septembrie - str. Izvor - str. B.P. Hasdeu – str. Vasile Parvan - str. Berzei - str. Buzesti – P-ta Victoriei, inclusiv limitele acestuia.

Incepand cu data de 01.01.2020, accesul autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mica de 5 tone pe arterele din interiorul ZACA, este restrictionat zilnic, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 07:00 - 22:00, dupa cum urmeaza:

a) Pentru autovehicule inmatriculate in Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, cu norma de poluare Euro 4, Euro 5, Euro 6 precum si pentru autovehicule electrice sau hibrid, accesul este permis fara restrictii.

b) Pentru autovehicule inmatriculate in Municipiul Bucuresti si judetul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul este permis numai in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-C.

c) Pentru autovehicule inmatriculate in afara municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, cu norma de poluare minim Euro 3, accesul este permis doar in urma achizitionarii unei viniete electronice de tip Oxigen-B.

d) Pentru autovehiculele cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2, accesul este interzis in intervalul mentionat.

Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, cu norma de poluare non-Euro, Euro 1 si Euro 2 vor putea circula in Municipiul Bucuresti, mai putin in perimetrul ZACA, de luni pana vineri, cu exceptia sarbatorilor legale, in intervalul 07:00 - 22:00, numai in urma achizitionarii vinietei electronice Oxigen-B.

Autovehiculele cu masa totala autorizata mai mica de 5 tone, inmatriculate in afara Municipiului Bucuresti si a judetului Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, Euro 4, Euro 5 si Euro 6, precum si cele hibride sau electrice, vor putea circula pe toate arterele din Municipiul Bucuresti, numai in urma achizitionarii vinietei electronice de tip Oxigen-B.

Vinietele se emit numai dupa achitarea sumelor prevazute, in baza dovezii privind norma de poluare.

Sursa: pmb.ro

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
CE ESTE ALCANTARA?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter