Tanar din Iasi amendat cu 10.000 de lei dupa ce s-a dus sa dea examenul auto, desi era suspect de coronavirus

Tanar din Iasi amendat cu 10.000 de lei dupa ce s-a dus sa dea examenul auto, desi era suspect de coronavirus

Un tanar din Iasi risca sa se aleaga cu o amenda uriasa dupa ce a incalcat ordinul de izolare la domiciliu. Politistii nu au trebuit sa il caute prea mult - s-a dus sa dea examenul de conducere.

Un tanar de 20 de ani din localitatea Braesti risca sa fie amendat cu 10.000 de lei (peste 2.000 de euro) pentru ca a plecat joi dimineata de acasa, desi era izolat la domiciliu. Acesta s-a dus la Pascani, unde era programat sa dea examenul practic la scoala de soferi. Examinatorul ar fi aflat ca acesta era izolat la domiciliu in timpul examenului si i-a spus tanarului sa traga pe dreapta in fata sectiei de politie.

Acesta nu este singurul caz din judetul Iasi in care o persoana izolata la domiciliu a plecat de acasa desi nu avea voie.

„Sunt in derulare procedurile de sancţionare a trei cetaţeni din judeţul Iasi care, in urma acţiunilor zilnice de monitorizare realizate prin intermediul DSP, a medicilor de familie sau a primariilor, au fost identificati ca parasind domiciliul desi se aflau inca in perioada de izolare de 14 zile de la venirea in tara dintr-una din regiunile aflate in zona galbena”, au anuntat, vineri, reprezentanţii DSP Iasi.

Potrivit legii, amenda in cazul nerespectarii indicatiei de izolare la domiciliu poate ajunge pana la 10.000 de lei. Vineri dupa-amiaza, in judeţul Iasi erau 723 persoane sunt izolate la domiciliu, fara simptomatologie specifica.

In alta ordine de idei, vineri s-a confirmat al noualea caz de imbolnavire cu Coronavirus la noi in tara. Este vorba despre un barbat de 40 de ani din Hunedoara, care se afla in izolare la domiciliu din 26 februarie. El revenise de curand in tara de la Bergamo, din Italia.

VIDEOCLIPUL ZILEI