Sute de masini Volvo din Romania, rechemate in service! Avertismentul ANPC: Exista un risc ridicat de incendiu la motor

Recall Volvo pentru 800 de masini din Romania

Sute de autoturisme marca Volvo, comercializate in Romania, au fost rechemate de urgenta in service. Peste 200.000 de modele din seriile V, S si XC ale producatorului suedez prezinta un risc crescut de incendiu la motor.

Din cele 200.000 de unitati comercializate la nivel global, aproximativ 800 de masini se regasesc in Romania, iar modelele vizate sunt V40, V60 si V70, precum si versiunile Cross Country, limuzina S60 si SUV-urile XC60, XC70 si XC90.

Informatia a fost transmisa de Volvo posesorilor romania prin intermediul Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorului (ANPC), iar masinile rechemate in service sunt fabricate in perioada 2014-219 si sunt echipate cu motor diesel cu patru cilindri.

Volvo Cars a identificat faptul ca, in cazuri foarte rare, galeria de admisie din plastic a motorului diesel se poate topi si deforma. In cel mai rau scenariu, exista posibilitatea aparitiei unei sursse de foc localizata in compartimentul motor”, este informatia facuta publica de Volvo Romania prin intermediul ANPC.

Pana la ora actuala, nu s-a semnalat niciun astfel de incident, iar masura de rechemare in service este una preventiva. Posesorii modelelor vizate vor fi contactati in vederea unei programari la service pentru remedierea problemei. Actiunea a demarat la 2 iulie 2019 si ramane valabila pana la data de 31 decembrie 2049, ceea ce presupune un interval de nu mai putin de 30 de ani, potrivit ANPC.

Newsletter

Whatsapp