Judetul din Romania in care se produc cele mai multe accidente rutiere

La inceput de 2020, autoritatile au facut publica o statistica ingrijoratoare in ceea ce priveste accidentele rutiere produse pe sosele in anul recent incheiat.

Romania este in coada clasamentului in Europa in ceea ce priveste siguranta pe sosele. Mii de accidente au loc anual in tara noastra, iar statistica arata ca in fiecare zi mor aproximativ cinci oameni in urma unor evenimente de trafic. Dintre cele 41 de judete ale tarii, cea mai grava problema este in Suceava, care in 2019 a fost pentru al saselea an consecutiv "campioana" acidentelor rutiere.

Conform statisticii prezentate de Politia Romana, in Suceava au avut loc anul trecut nu mai putin de 278 de accidente rutiere, care s-au soldat cu moartea a 83 de persoane si ranirea grava a altor 225.

Principala cauza a accidentelor din Suceava a fost alcoolul, in anul precedent intocmindu-se nu mai putin de 120 de dosare penale pentru vatamare corporala din culpa si conducere in stare de ebrietate. Alte cauze au fost neatentia la volan, dar si starea proasta a drumurilor, de care se fac vinovate autoritatile.

Si inceputul lui 2020 a venit cu cateva accidente grave in Suceava, cel mai recent implicand doi tineri care au fost loviti de tren la o trecere la nivel cu calea ferata. In acest caz, vina pentru producerea accidentului le apartine autoritatile. Tanarul de la volan a incercat sa opreasca la trecerea peste calea ferata, insa masina a alunecat pe gheta si a ajuns in fata trenului. Tanarul de la volan si-a pierdut viata, iar fratele sau, care era pe scaunul din dreapta, a fost grav ranit. Martorii au povestit ca drumul era acoperit cu polei, dar autoritatile nu au imprastiat material antiderapant, in ciuda numeroaselor plangeri.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei
Mercedes-AMG E 63 S T-MODELL: RIVAL PENTRU AUDI RS6?
Aboneaza-te la canalul de YouTube!

Newsletter