Statele care isi inchid granitele. Restrictii de calatorie pentru a limita raspandirea coronavirusului

State din intreaga lume continua sa isi inchida granitele, sa restrictioneze calatoriile

Mai multe state din lume au declarat stare de urgenta din cauza noului coronavirus si urmeaza sa isi inchida temporar frontierele incepand de maine. Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) a afirmat vineri ca Europa a devenit epicentrul actual al pandemiei, dupa raportarea unui numar de persoane infectate si decese mai mari decat in restul lumii, cu exceptia Chinei, unde a aparut coronavirusul, in decembrie.

Spania urmeaza sa isi inchida de maine frontierele, masura similara cu cele luate de Italia, care la momentul de fata este cea mai afectata tara din Europa.

Autoritatile au anuntat ca oamenii nu mai au voie sa iasa din casa decat daca au nevoie sa isi cumpere mancare si medicamente.

In Franta cele mai celebre obiective turistice pariziene sunt inchise. Au fost de asemenea inchise si toate magazinele care nu sunt considerate esentiale. Cabaretul Moulin Rouge, Muzeul Luvru si Turnul Eiffel se numara printre cele mai celebre obiective turistice din Paris care au fost inchise

In Danemarca, premierul Mette Frederiksen a informat ca toti strainii care nu au un motiv esential pentru care viziteaza tara vor fi intorsi la granita.

Polonia si-a inchis de asemenea frontierele si va interzice intrarea cetatenilor straini. Republica Ceha si Slovacia au urmat exemplul, impreuna cu Lituania, care vrea sa inchida granitele cu Polonia si Letonia.

Masuri similare au fost luate si in Norvegia, unde incepand de maine, aeroporturile si porturile vor fi inchise pentru cetatenii straini.

Alta masura importanta este interzicerea evenimentelor cu un numar mare de oameni, care a fost adoptata in mai multe state.

In Statele Unite, vicepresedinele american Mike Pence a extins interdictiile de calatorie pentru Marea Britanie si Irlanda. Calatoriile din tarile europene vor fi interzise timp de 30 de zile.

Pana la ora actuala au fost confirmate 157,450 de cazuri de coronavirus la nivel global si au fost inregistrate 5,845 de decese.

Partenerii nostrii cred ca s-ar putea sa-ti placa
Videoclipul zilei

Newsletter